Features

10 argumente să închiriezi mașină în Dubai

Dubai oferă atât de multe posibilități de distracție, atât de diferite, pentru toate gusturile, încât mi-ar fi foarte dificil să le enumăr pe toate. Și pentru că sunt atât de multe de văzut și făcut, recomandarea mea este să închiriezi mașină în Dubai!

Dubai este unul dintre locurile de care m-am îndrăgostit iremediabil și unde aș reveni oricând, de oricâte ori… Oferă posibilitatea unor experiențe atât de deosebite și atât de wow, adăugându-se noi oportunități de la an la an.

Este și motivul pentru care revin, de 3 ani încoace, la început de an în Dubai. Și în fiecare an, lista de « to do » și « must visit » este din ce în ce mai lungă. Și mai dificil de realizat complet, imposibil fără o mașină la dispoziție.

10 argumente să închiriezi mașină în Dubai

Și dacă te pregătești sau te tentează o incursiune pe tărâmurile emirate, am adunat mai jos 10 argumente să închiriezi mașină în Dubai.

În primul rând, în Dubai ai foarte multe de vizitat. La o primă vizită, ar trebui să pui pe listă cel puțin Burj Khalifa, Dubai Mall, The Palm, Dubai Marina, Global Village, Miracle Garden, The Walk Dubai, Al Fahidi și Dubai Creek, Madinat Jumeirah… și aș putea continua cu încă cel puțin 10 obiective de vizitat !

Al doilea argument să închiriezi mașină în Dubai este legat de primul și anume distanțele mari între obiective. Ai nevoie de o mașină pentru a fi eficientă, pentru a vizita cât mai multe. Atenție, par toate apropiate pe hartă, dar în realitate este vorba de mulți kilometri și de zone destinate exclusiv circulației auto. Efectiv nu ai pe unde traversa și ocolești foarte mult.

Al treilea argument este și el legat de primele două – este vorba despre transportul în comun în Dubai, care mi s-a părut foarte slab dezvoltat (nici nu-i prea văd sensul, de fapt, pentru că mulți au mașini, combustibilul fiind foarte ieftin).

Poți ajunge cu metroul la câteva dintre obiectivele principale, dar nu la toate, iar dacă vorbim de autobuze mi s-a părut destul de complicat să găsesc cele mai bune soluții pentru a ajunge în locurile dorite. Unele vin destul de rar, la ore fixe si nu acoperă complet orașul.

Un alt argument să închiriezi mașină în Dubai ar fi Abu Dhabi… știu ca poate sună ciudat, dar ar fi păcat să nu profiți la maxim de o vacanță în Emiratele Unite.

Marea Moschee Sheikh Zayed este absolut fabuloasă și impresionantă, iar iubitorii de artă nu pot rata muzeul Luvru din Abu Dhabi.

Nu poți ajunge în Dubai și să nu experimentezi o plimbare în deșert… sau munții Hatta. Ori în aceste 2 locuri nu ai cum să ajungi fără mașină. Sau poți, dar este complicat, ia mult timp, e costisitor… Iar experiența safari-ului pe dunele de nisip, a cinei într-un camp tradițional în deșert, a hiking-ului sau plimbării cu o canoe în Munții Hatta sunt întradevăr de neratat.

Și mai pot adăuga aici The Love Lake, lacul artificial din deșert în forma a doua inimi interconectate. Poți ajunge la el exclusiv cu mașina.

Revenind la mașină, traficul din Dubai a fost conceput pentru a te deplasa cu mașina. Și este o experiență în sine să conduci în Dubai, pe șoselele cu 4, 6 sau chiar 7 benzi pe sens sau pe autostrăzi ce brăzdează deșertul…

Nu trebuie să îți faci probleme niciun moment pentru parcarea mașinii în Dubai. Sunt parcări imense amenajate peste tot. În majoritatea cazurilor, acestea sunt gratuite, ai grijă doar că aproape oriunde, lângă o parcare free ai și una Valet Parking, în special pentru emirați, de obicei în imediata apropiere a unui obiectiv turistic sau comercial. Iar acestea sunt destul de costisitoare – cea mai ieftină, de exemplu, a fost cea de la Global Village, 60 lei (50 AED), tarif fix (deci poți sta inclusiv 8 ore în interior).

Dacă ar fi să mă leg doar despre închirierea mașinii, trebuie să subliniez costurile reduse. M-a costat până în 150 euro un Mitsubishi Attrage (un sedan compact care nu este însă disponibil în oferta Mitsubishi România) pentru 4 zile, cu asigurarea totală inclusă.

Aș fi putut opta pentru asigurarea standard și costul ar fi fost puțin peste 100 de euro, dar am ales să stau liniștită. Oricum, șansele unui incident în trafic sunt mici, iar conceptul de a « găsi mașina lovită în parcare » nu există în Dubai.

Și tot la capitolul costuri, combustibilul are niște prețuri ce mie îmi par incredibile. Un plin pentru Mitsubishi Attrage (are un rezervor de 42 de litri, iar în momentul alimentării mai aveam o singură liniuță autonomie) m-a costat în jur de 80 de lei. În toate cele 4 zile, în total, pentru a returna mașina cu rezervorul plin, am plătit pe combustibil în jur de 110 lei.

Dacă adaug și costul închirierii la acesta, îmi rezultă echivalentul a 10, maxim 14 drumuri cu taxiul – am luat în considerare 2 drumuri aeroport – hotel și hotel – aeroport care sunt mult mai scumpe și un cost mediu hotel – principalele obiective turistice din oraș.

Deci aș fi vizitat maxim 5 locuri din Dubai, nu aș fi ajuns în deșert sau la Munții Hatta, aș fi pierdut mult timp căutând sau așteptând taxi (din experiența anului trecut când am prins un taxi la La Mer după 2 ore de așteptare). Uberul este mai scump ca taxiul, deci fără a pierde timp cu așteptarea mașinii, aș fi vizitat și mai puține locuri cu aceiași bani de închiriere a mașinii.

Iar ultimul argument să închiriezi mașină în Dubai ar fi comoditatea: ajungi pe aeroport, iei mașina de acolo, plătești cu cardul, nu mai e nevoie să scoți cash, să te complici cu alte costuri. În afară de faptul că trebuie să lași o garanție de pe un card de credit obligatoriu (nu debit, doar credit card), nu văd niciun inconvenient în procesul de închiriere a mașinii în Dubai.

E adevărat, sunt multe taxiuri în care poți plăti cu cardul, dar, atenție, chiar dacă atunci când m-am urcat mi-au spus că nu este nicio problemă să plătesc cu cardul, când am ajuns la destinație au invocat diferite probleme cu POS-ul ca să mă determine să achit totuși cash… plus oferta unui discount substanțial pentru plata cash, față de card.

Cum ajungi în Dubai

Cu Wizz Air poți zbura spre Dubai în fiecare săptămână din București sau Cluj. Sunt mai multe zboruri săptămânal, numărul variind în funcție de luna din an.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est, operează zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Dubai Al Maktoum. Aeroportul se află într-o poziție ideală, în inima noului Dubai.

Acest aeroport oferă o alternativă atractivă pentru companiile și turiștii care se îndreaptă către noul Dubai, aproape de Jebel Ali Village, de Internet City și Media City, de Palm și de Marina, printre altele, și este conectat prin mijloace de transport în comun dedicate.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!

 

Din aceeași categorie

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Cele mai recente

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Mazda a ajuns la 20 de puncte de vânzare în România

Trei noi showroomuri Mazda au fost deschise în 2023...

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS au fost alese de Porsche pentru restilizarea modelului Taycan și vor fi singurele anvelope disponibile...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei: astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini ale...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea mai nouă culoare exterioară în ediție limitată oferită în premieră pe noul Jeep Wrangler 2024. Happy...