17 prezențe feminine la startul Transilvania Rally

0
149
17 prezențe feminine la startul Transilvania Rally

La startul ediției din acest an a Transilvania Rally, etapă în Campionatul Național și etapă în Tour European Rally, vor fi 17 prezențe feminine, 2 piloți și 15 copiloți.

În ordinea în care apar pe lista de înscrieri, prima femeie din concurs este Ioana Costea, copilot în mașina de securitate 000. Natalie Solbach-Schmidt participă în TER tot în rolul de copilot, alături de Stefan Gottig pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-o mașină de configurație R5 la acest raliu.

La start va fi și Mihaela Dobranici (ex Beldie), singura româncă care a participat în Campionatul Mondial de Raliuri ea concurând tot în TER, alături de Alex Filip pe un Renault Clio R3.

Dintre prezențele familiare ale Campionatului Național de Raliuri vor fi la start copiloții Carmen Poenaru (tot în dreapta lui Enis Arif, pe o Honda Civic), Alina Bianca Pop (copilot pentru Mihnea Mureșan, într-un Peugeot 208 R2), Delia Năstase (alături de soțul ei, pe Mitsubishi Lancer Evo IX) și Francesca Maior (alături de fratele ei, proaspăt campioni la juniori și la clasa RC5, cu Peugeot 106).

Și cele două cupe monomarcă se bucură de prezența fetelor printre concurenți: echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hațegan va lua startul cu o Dacia Sandero în Cupa DACIA, în timp ce copilotul Georgiana Gologan îl va seconda pe debutantul David Tarță într-un Suzuki Swift, în Cupa Suzuki.

Pilotul Mirela Bucovicean va concura la categoria vehiculelor istorice, unde va pilota un Ford Escort MK2.

Campionatul Rally 2 atrage și el numeroase prezențe feminine, toate în rolul de copilot. Este vorba despre Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliștean, Ioana Lazăr și Silvia Dumitrescu.

Transilvania Rally se va desfășura între 26 și 28 septembrie pe specialele din jurul orașului Cluj.

Citește și: 8 lucruri care mi-au placut la noua Mazda3

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram