5 locuri de vizitat în Bavaria cu MINI Cooper S E Countryman All4

0
157
MINI Cooper S E Countryman All4

Să descoperi Bavaria cu un MINI Cooper S E Countryman All4? Fabulos. Și MINI și Bavaria.

Germania este locul în care îți vine natural să fii respectuos. Și vorbesc de toate tipurile de respect, oameni, reguli… chiar și față de mediu. De aceea m-am bucurat că am avut ca partener de călătorie pentru a descoperi Bavaria un MINI Cooper S E Countryman All4, primul hibrid din istoria mărcii, din gama Countryman.

MINI Cooper S E Countryman All4

MINI Cooper S E Countryman All4 un hibrid plug-in cu un motor termic pe benzină de 1,5 litri și care dezvoltă 136 CP și un motor electric cu o putere de 65 kW (88 CP). Ai astfel la dispoziție, în total, 224 CP.

Partea cea mai frumoasă, care pe mine m-a încântat teribil în această călătorie prin Bavaria, este că autonomia electrică ajunge pentru aproximativ 40 km. 40 de kilometri pe care îi parcurgi într-o liniște perfectă, admirând peisajele mirifice ale Alpilor.

MINI Cooper S E Countryman All4

Această baterie electrică contribuie din plin la plăcerea de a conduce mașina. Poți merge cu până la 125 km/h în modul electric, deci inclusiv pe autostradă. Încărcarea bateriei se face foarte ușor și e nevoie de două-patru ore pentru o încărcare completă, în funcție de putere, iar în Germania găsești borne pentru mașini electrice cam peste tot. Și în vârful munților și pe marginea drumurilor ce șerpuiesc printre câmpurile înflorite.

Revenind la mașină, aceasta este a doua generație a modelului MINI, iar principalele modificări sunt legate de dimensiuni. Cu cei 20 de centimetri în plus, MINI Cooper S E Countryman All4 ajunge la o lungime de 4,30 metri, iar acest lucru se simte și la spațiul interior, suficient pentru patru persoane să călătorească confortabil, dar și pentru diversele bagaje și cumpărături (că doar suntem în vacanță!).

Am făcut peste 1.000 de kilometri în Bavaria la volanul acestui model, dar pe care nici nu i-am simțit. Pe de-o parte datorită tuturor dotărilor de confort și asistență la condus ale mașinii, dar și datorită locurile încântătoare pe care le-am vizitat împreună.

Dacă ajungi în Bavaria, îți recomand să nu ratezi:

  • Castelul Neuschwanstein, poate cel mai celebru castel din Germania și unul dintre cele mai vizitate din Europa, fiind cel care l-a inspirat pe Disney în crearea castelului Frumoasei din pădurea adormită și regăsindu-se și în sigla studiourilor Disney. Castelul Hohenschwangau se află pe același domeniu, la “o plimbare cu trăsura prin pădure” de acesta.
  • Oberammergau, supranumit și „satul pictat” datorita caselor decorate cu diferite motive, de la simple linii și curbe până la compoziții elaborate. Oberammergau este un orășel de poveste, aflat la poalele Alpilor, care te va încânta cu siguranță.
  • Regiunea Stanberger, denumită și țara celor 5 lacuri, cele mai mari și mai cunoscute fiind Starnberger See și Amersee. Poți înota, naviga sau practica windsurfing, dacă ești adepta sporturilor nautice, dar te poți bucura și de natură, profitând de pistele și traseele de hiking și cycling ce leagă lacurile.
  • München, capitala Bavariei, are multe de oferit: de la minuni arhitecturale și muzee renumite, la baruri și restaurante excepționale, fără a uita de parcuri și grădini. Renumitul festival Oktoberfest atrage anual la München milioane de turiști, oferind un spectacol unic.
  • Nürnberg, unul dintre cele mai vechi si mai importante orașe din istoria Europei. Tot aici, se organizează an de an cel mai mare Târg de Crăciun din Germania, în piața centrală a orașului.

Citește și: Un road trip în Scoția cu Stanly & Katya și BMW 440i Coupé

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram