Pentru a nu folosi niciodată telefonul mobil când ești la volan, îți recomandăm 5 tipuri de suporturi auto pentru telefon care te ajută să te concentrezi astfel la condus.
Telefonul mobil face parte din stilul nostru de viață și sunt puține momente în care ne despărțim de acesta. Social media, mailuri, muzică, jocuri sau aplicații. Toate fac parte din viața noastră și sunt disponibile pe telefonul mobil.
Sunt multe aplicații care ne fac viața mai ușoară, inclusiv când suntem la volan, sistemele de navigație cum sunt Google Maps sau Waze sunt doar un exemplu. Aplicațiile pentru mobil sunt mai prietenoase și mai ușor de de utilizat ca sistemul de navigație al mașinii. Iar noi ne-am obișnuit să îl urmăm orbește, fără a mai reține nume de străzi și itinerarii.
Pentru ca întreaga ta atenție să fie concentrată pe ceea ce se întâmplă în trafic îți recomand să nu folosești niciodată telefonul când ești la volan. Dacă ai de setat adresa de destinație sau vrei să dai un telefon cel mai bine este să te oprești și să faci toate acestea când ești oprită.
Acum există varianta de a-ți conecta telefonul, prin intermediul CarPlay sau Android Auto, direct la sistemul de infotainment al mașinii, dar dacă mașina ta nu dispune de aceste sisteme sau îți place să urmărești traseul pe ecranul telefonului tău m-am gândit că ar fi util să aruncăm o privire în oferta de suporturi auto pentru telefon.
Pentru că de un lucru sunt foarte sigură – locul telefonului mobil, atunci când te afli la volan, nu este în mâna ta.
Suport auto pentru telefon cu prindere pe parbriz
Este unul dintre cele mai răspândite tipuri de suport auto pentru telefon. Are marele avantaj că poate fi montat oriunde pe parbriz, pentru a avea cea mai bună vizibilitate asupra ecranului.
Se prinde de parbriz printr-o ventuză, dar suportul pentru telefon poate fi magnetic, cu brațe de prindere, iar cele mai “tech” incorporează și un încărcător wireless… super util pentru ca, se știe, aplicațiile pentru navigație consumă ultra rapid bateria telefonului.
Vara, telefonul este însă foarte expus la razele soarelui și se poate încinge, ceea ce nu este neapărat benefic pentru acesta.
Suport auto pentru telefon cu prindere pe planșa de bord
Acest tip de suport nu îți blochează nici un centimetru din parbriz, ceea ce este excelent. Poate fi plasat, de asemenea, în locul în care vizibilitatea ta asupra ecranului este optimă.
Poate fi de mai multe feluri – cel mai simplu este cel care se lipește efectiv de bord și are un fel de lipici pe suprafața sa la care aderă spatele telefonului (nu este chiar cel mai solid și fiind din silicon, poți avea surprize la temperaturi ridicate – începe efectiv să se topească) sau cel cu ventuză care este foarte rezistent și menține telefonul fixat, fără probleme.
Suport auto pentru telefon cu prindere pe oglinda retrovizoare
Sunt mai puțin întâlnite și au marele avantaj că nu îți încarcă parbrizul și bordul. Au însă și un mare dezavantaj, blocând într-o mai mică sau mai mare măsură posibilitatea de a regla oglinda retrovizoare atunci când este montat.
Se monteazăla baza oglinzii retrovizoare interioară și are un braț rotativ cu suport de susținere pentru telefon în vârful acestuia.
Suport auto pentru telefon cu prindere în grila gurilor de ventilație
Foare întâlnite în ultima vreme, prezintă și avantajul ca îți menține telefonul la îndemână, simplu de plasat când te urci la volan și la fel de simplu de recuperat la ieșire.
Au un design minimalist, nu blochează în niciun fel câmpul vizual al șoferului și prezintă și marele avantaj că poate fi ușor și rapid transferat dintr-o mașină în alta. Poți monta telefonul pe portret sau landscape, cum îți convine.
Un mic inconvenient pe care l-am observat eu este faptul că trebuie să oprești circulația aerului cald prin respectiva duză ca să nu îți “fiarbă” telefonul sau să redirecționezi aerul pe sus și pe jos.
Suport auto pentru telefon cu încărcare prin inducție
Poate avea oricare dintre tipurile de prindere enumerate mai sus, dar cel mai întâlnite sunt cele cu prindere în grila de ventilație sau pe bord. Prezintă, evident, marele avantaj că îți și încarcă telefonul (rapid) atunci când acesta se află în suport.
Mi se pare, sincer, cea mai avantajoasă variantă de suport auto pentru telefon pentru că nu te mai complici cu firul de alimentare care se prinde în schimbătorul de viteză sau se agață în mai știu eu ce.
Prețul unui suport auto pentru telefon începe undeva la 9-10 lei (pentru unul simplu, de montat în grila de ventilație) și poate ajunge și la câteva sute de lei, însă între 25 și 50 lei poți cumpăra un suport pe care să te poți baza, indiferent de tipul pe care îl preferi dintre cele enumerate mai sus. Pe emag am găsit absolut toate variantele.