6 reguli care te ajută să circuli în siguranță

0
76
6 reguli care te ajută să circuli în siguranță

Este întotdeauna mai eficient să previi decât să repari pagubele. Dar pentru asta trebuie să respecți câteva reguli de bază pentru o siguranță mai mare în trafic.

Traficul în România este haotic și numărul accidentelor este din păcate mult prea mare. Și tocmai de aceea este important să respecți câteva reguli care te pot ajuta să ajungi în siguranță acasă. Tu și ceilalți participanți la trafic.

Încetinește viteza atunci când te deplasezi în apropierea unor grădinițe sau școli. În aceste zone, de cele mai multe ori, restricția de viteză este de 30km/h. Ține cont de asta, mai ales dacă faci același drum în fiecare zi.

Este ușor să te lași distrasă de alte lucruri din jurul tău, iar în aceste zone îți poate sări oricând un copil în fața mașinii. Dacă vrei să ajungi la timp unde ți-ai propus, cel mai bine este să pleci mai devreme. Aplicații precum Waze te pot ajută să estimezi timpul necesar pentru a ajunge în punctul dorit.

Centurile de siguranță sunt obligatorii. Da, chiar și în oraș, chiar și dacă mergi doar până la colț să-ți iei o cafea. Și nu doar pentru tine, ci și pentru toți pasagerii din mașină, în special copii. Asigură-te că toată lumea din mașină are centura de siguranță pusă.

De asemenea, ține cont că orice obiect din mașină se poate transforma într-un proiectil în cazul unui accident. Așa și cu pasagerii. Păstrează orice obiect mai greu într-un loc sigur.

Respectă limitele de viteză. Dacă faci un calcul, cu regula de trei simplă, o să vezi că diferențele de parcurgere a unei distanțe cu o viteză mai mare decât cea legală nu sunt atât de mari. Așa că nu este cazul să te grăbești pentru cele câteva minute pe care le-ai câștiga dacă mergi mai tare. În plus, și consumul de combustibil este mai mare.

Vorbitul la telefon îți distrage atenția. Chiar dacă folosești sisteme de tip hands-free. Pentru siguranța ta este indicat să nu folosești telefonul pe toată durata deplasării tale cu mașina.

Lipsa de vizibilitate este un factor care duce la multe incidente. Ține parbrizul curat și păstrează la îndemână o pereche de ochelari de soare în caz de nevoie.

Atenție la motocicliști. Lasă-le loc în trafic. Nu-i bloca intenționat, iar înainte să schimbi banda semnalizează și verifică în oglinzi că nu vine nimic din spate.

Drive safe!

Citește și: 5 lucruri care îți distrag atenția când ești la volan

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram