A sosit noul SEAT Tarraco!

0
110
SEAT Tarraco

Noul SEAT Tarraco are numele inspirat de oraşul mediteranean Tarragona, un centru istoric şi cultural, cu o arhitectură impresionantă, dar cu un spirit tânăr, proaspăt şi aventuros.

Denumirea Tarraco a fost aleasă pentru noul SUV prin votul a peste 140.000 de fani ai mărcii, aceştia participând la finala concursului #SEATseekingName.

Cel mai nou model proiectat şi dezvoltat de SEAT în Martorell (Barcelona) şi produs în Wolfsburg (Germania) marchează al treilea punct de reper în ofensiva SUV a companiei şi prezintă, totodată, o privire în viitorul limbajului de design al noilor modele SEAT.

Noul Tarraco este poziţionat în vârful familiei de SUV-uri a mărcii SEAT, fiind „fratele mai mare” al modelelor Ateca şi Arona şi îmbinând tehnologia de ultimă oră cu manevrabilitatea dinamică şi agilă, caracterul practic şi funcţional cu designul elegant şi progresist.

Tarraco foloseşte numeroasele avantaje ale taliei sale mari pentru a oferi un automobil care face faţă cu brio tuturor aspectelor vieţii moderne.

Noul SUV dispune de atributele-cheie ale întregii game SEAT: design şi funcţionalitate, sportivitate şi confort, accesibilitate şi calitate, tehnologie şi emoţie, dar toate îmbrăcate într-o formă potrivită pentru variate stiluri de viaţă.

Noul SEAT Tarraco este conceput pentru cei care au nevoie de utilitatea unui automobil cu 5 sau 7 locuri, de caracterul practic al unei poziţii mai ridicate la volan, dar care apreciază totodată designul atractiv şi echilibrul între eleganţă şi o alură încrezătoare. Iar acest echilibru este asigurat pentru ambele linii de echipare: Style şi Xcellence.

Vor fi disponibile două variante de motoare pe benzină: un motor cu patru cilindri 1,5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune faţă, precum şi un motor de 2,0 litri, de 190 CP, cu transmisie automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive.

Sunt disponibile, de asemenea, două motoare diesel, ambele 2,0 TDI, cu puteri de 150 CP şi 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinată fie cu tracţiunea faţă, sau cu cea integrală, cu transmisie manuală cu şase trepte sau automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive.

Versiunea mai puternică este oferită exclusiv cu tracţiune 4Drive şi cu transmisia automată DSG cu şapte trepte. Mai târziu, SEAT Tarraco va fi disponibil şi cu alte opţiuni pentru trenul de rulare. 

Noul SEAT Tarraco dispune de toate sistemele de asistenţă necesare pentru a spori confortul la condus, dar şi siguranţa, chiar şi în condiţii de condus mai dificile. Sistemele consacrate, precum Lane Assist şi Front Assist inclusiv funcţia de detectare a bicicliştilor şi pietonilor sunt incluse în dotarea standard în Europa, iar sistemele precum Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist şi Emergency Assist sunt oferite ca dotări opționale.

SEAT Tarraco ridică standardul în privinţa siguranţei, beneficiind de dotări precum Emergency Call, Pre-crash Assist şi Rollover Detection, astfel că, indiferent de situaţie, automobilul are capacitatea de a îndeplini cerinţe ridicate în privinţa siguranţei, pentru a transforma acest SUV de talie mare într-un real reper în segment.

Dimensiunile mai mari au inspirat echipa de design să găsească un bun echilibru între estetică şi caracterul practic. Şi, chiar dacă, SUV-ul Tarraco are o lungime de 4.735 mm şi înălţimea de 1.658 mm, oferind un interior imens şi un exterior impunător, designul său de ansamblu este marcat de uşurinţă şi agilitate, precum şi de robusteţe şi de senzaţia de spaţiu vast.

Designul secţiunii frontale oferă indicii cu privire la noul limbaj de design al mărcii SEAT, cu o grilă a radiatorului mai proeminentă, conferind maşinii o prezenţă mai pregnantă şi un caracter mai puternic, în timp ce farurile cu LED marcante păstrează semnătura formei triunghiulare, dar sunt integrate mai adânc în caroserie, conferind maşinii o alură mai impunătoare.

Tehnologia de iluminare reprezintă un aspect important pentru modelul Tarraco. SUV-ul foloseşte, ca dotare standard, exclusiv tehnologie LED atât la exterior, cât şi în şi interior şi pentru ambele linii de echipare, Xcellence şi Style, conferind designerilor o mai mare libertate creativă şi oferind clienţilor o lumină de mai bună calitate.

În partea din spate, unde caracterul practic este de importanţă crucială, accentul a fost pus pe portbagaj, dar cu un concept de iluminare care dă expresie lăţimii şi caracterului practic al SUV-ului. LED-urile au fost folosite şi pentru luminile de semnalizare dinamice.

SEAT Tarraco va fi disponibil în opt variante de culori exterioare: Dark Camouflage, Alb Oryx, Argintiu Reflex, Albastru Atlantic, Gri Indium, Bej Titanium, Negru Deep şi Gri Urano.

La interior, designerii au muncit asiduu pentru a crea o atmosferă care le dă senzaţia de protecție ocupanţilor, folosind o linie orizontală care se întinde pe tabloul de bord. Aceasta, de asemenea, accentuează lăţimea modelului Tarraco, dar şi senzaţia de spaţiu generos, inspirând totodată siguranţă şi calitate, la niveluri întâlnite, de regulă, doar în segmentul premium.

Având în vedere că lumea noastră devine tot mai digitalizată, interiorul modelului Tarraco dispune de afişajul Digital Cockpit de 10,25″, care îi transmite şoferului toate informaţiile importante, precum şi de un ecran HMI de mari dimensiuni, prin intermediul căruia ocupanţii pot acesta numeroasele opţiuni de conectivitate oferite de SEAT. De asemenea, în privinţa sistemelor de infotainment, Tarraco va fi primul SEAT care va permite controlul prin intermediul gesturilor, când este echipat cu sistemul Navigation Plus cu ecran de 8″.

Pre-vânzarea modelului SEAT Tarraco va începe în luna decembrie.

Citește și: Visul unei nopți de vară sau noul BMW Z4

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram