Amna Al Qubaisi a câștigat cursa de Formula 4 din Abu Dhabi

0
43
Amna Al Qubaisi

Amna Al Qubaisi a plecat din pole position și s-a impus în prima cursă de Formula 4 desfășurată în acest weekend pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi.

În acest weekend, circuitul Yas Marina din Abu Dhabi găzduiește ultima etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Formula 1. Tot aici, ca parte a programului din weekend, este programată  și o etapă din Formula 4 la care au participat o serie de piloți înscriși în competiția monomarcă din Emiratele Arabe Unite.

Etapa nu contează pentru clasamentul general și este practic o avanpremieră pentru sezonul 2020 de Formula 4, competiția monomarcă din EAU începând pe 10 ianuarie pe Dubai Autodrome.

Calificările, programate vineri, au fost dominate de Amna Al Qubaisi care a avut cel mai bun timp, ea plecând astfel din pole position în prima cursă de sâmbătă. Amna Al Qubaisi, 19 ani, a mers anul acesta în Formula 4 din Italia cu echipa Prema și este fiica pilotului Khaled Al QubaisiAl Qubaisi a testat anul trecut și un monopost din Formula E și a încercat să obțină un loc în W Series pentru 2020.

“Este o senzație incredibilă să câștig cursa din orașul meu natal și pe circuitul pe care m-am antrenat prima oară. Deocamdată nu am sponsori și nu știu ce voi face anul viitor, dar sunt sigur că acest succes îmi va deschide unele uși mult mai ușor. Îmi doresc să continui cu echipa Prema și să concurez în Europa”, a spus Amna Al Qubaisi.

Hamda Al Qubaisi, sora Amnei, a terminat cursa pe locul 5, scoțianca Logan Hannah s-a clasat pe 8, iar Reema Juffali, prima femeie pilot din Arabia Saudită, a încheiat pe 12.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!