Features

Becky Evans: Queen of cars

Becky Evans vorbește cu un entuziasm molipsitor despre mașini și încearcă să insufle tuturor pasiunea ei pentru mașini. 

Pentru unii, termenul “car culture” este asociat imediat cu imaginea unui bătrânel cu barbă care pare că știe o grămadă de povești cu și despre mașini. Ei bine, Becky Evans, 26 de ani, încearcă să schimbe această imagine în cultura auto.

Ea conduce un fabulos BMW E21 din 1983, pe care l-a poreclit Red, și povestește despre mașini pe platforma sa de YouTube, unde are deja peste 40.000 de abonați, și pe Instagram, unde a depășit 66.000 de followers.

În online, Becky Evans este cunoscută sub numele de Queen B, iar pe platformele pe care le-a creat vorbește, desigur, despre mașini, mai degrabă în stilul unui vlogger de fashion, decât al unui prezentator de la Top Gear.

Îmbrăcată mereu în pantaloni army, încălțată cu Old Skool Vans și un tricou în ediție limitată Helmut Lang, Becky este relaxată, impregnând imediat pe toată lumea cu entuziasmul ei când vorbește de “Red” și despre lumea auto în general.

Benzina a curs prin venele ei încă de mică. Având doi părinți înnebuniți după mașini, Becky a făcut karting pâna la vârsta de 18 ani și a participat la diverse competiții în Marea Britanie, inclusiv la liniuțe. Dar, foarte rar, a fost atrasă de presa de specialitate. „Citeam reviste de mașini sau intram pe site-uri și nu reușeam să mă identific cu acel conținut”, spune ea. „Pur și simplu nu așa arată lumea mea cu mașini. Nu reușeam să vibrez la nimic din ceea ce am găsit acolo.”

După ce s-a mutat din Coventry la Londra, pentru a lucra în PR, Becky a fost inspirată de vloggeri și influencerii cu care a colaborat. Și a realizat că are potențialul de a schimba universul auto. „Industria auto a rămas la fel de multă vreme și sunt mulți cei care nu mai vor să iasă din zona lor de confort”, spune Becky. „Aici vreau să intervin eu și să aduc ceva nou.”

Și așa s-a născut Queen B. Evans a avut un impact imediat pentru că așa cum vede ea lucrurile este reprezentativă pentru o audiență cu care încă nu vorbea nimeni. Este determinată să arate tuturor că noua generație este interesată de „cultura auto”, dar fără vechile stereotipuri. „Este mult mai accesibilă decât crede lumea.” Și prin modul prin care o prezintă, a demonstrat tuturor asta.

Indiferent că merge pe domeniul MacDonalds cu un McLaren 570S sau că testează diverse alte modele, conținutul de pe platformele ei este caracterizat de spiritul ei aventuros și de entuziasmul cu care vrea să arate tuturor că mașinile pot fi creative, inventive și pline de pasiune. De fapt, mașina personală, Red, de care am vorbit mai sus, cu jantele speciale, suspensii pneumatice și evacuarea modificată, este cel mai bun exemplu.

Acest BMW este produsul a tot ceea ce o inspiră pe Becky legat de mașini. O poveste de dragoste care a început acum 5 ani când a găsit o poză cu mama ei conducând același model.

Becky Evans

„M-am îndrăgosit imediat de acest model. Am găsit unul care mai avea nevoie de reparații, dar am avut o viziune cu el și în final a apărut Red așa cum este el acum”, povestește Becky. „A trebuit să revopsesc mașina din bară în bară și să restaurez o mare parte din componente. Acum are jante BBS RS, clasice pentru pasionații de motorsport, și suspensie modificată. Mai sunt notele clasice, precum volanul de lemn și alte elemente originale care existau pe modelul din anii ’80.”

Becky Evans este foarte determinată să atragă cât mai mulți pasionați și încearcă să construiască o comunitate în jurul pasiunii sale pentru mașini. „Desigur, sunt o femeie într-o lume dominată în principal de bărbați. Dar asta a fost posibil pentru că nu au existat alte modele care să atragă un alt tip de public. Nu este nimic excentric în ceea ce fac eu. Faptul că sunt o fată pasionată de mașini nu este o problemă pentru mine. M-am maturizat și mi-au plăcut mașinile de mică. Nu m-am simțit niciodată diferit și exact asta vreau să transmit mai departe. Mă bucur că sunt o inspirație pentru femei și îmi place asta, dar în primul rând vreau să arăt că pot să transmit cultura auto către o audiență generală, în special pentru tinerii din noua generație.”

Evans a recunoscut că industria auto este dură cu noii veniți, având prejudecăți și încercând să-i blocheze pe cei care nu sunt conform normelor stabilite până acum. „A trebuit să muncesc mult pentru a-i convinge pe oameni să aibă încredere în mine și în calitățile mele de a conduce o mașină. Este un proiect care abia a demarat și mă bucur că începe să aibă succes.”

Deci, cum poate cineva pentru care mașina este doar obiectul cu care se deplasează din punctul A în punctul B să fie virusat de pasiunea pe care o are Queen B pentru mașini? „Cu ajutorul internetului este mult mai ușor să creăm o comunitate”, spune ea. „Îmi place mult asta și ce vreau să le transmit tuturor este să citească, să caute și să se informeze cât mai mult. Să vorbească cu oameni din acest domeniu. O mare parte a succesului a venit pentru că sunt deschisă și că răspund tuturor la întrebări. Așa cum și alții mi-au răspuns mie!”

Rolul lui Queen B este să-ți transmită și ție pasiunea pentru mașini și că mașinile nu sunt doar niște obiecte cu care-ți faci treaba. „Pentru mine mașina înseamnă libertate. Mă face să fiu creativă, să râd, să evadez și să mă entuziasmez. Aș vrea să transmit asta tuturor. Vreau să aduc un suflu nou într-o industrie care nu a mai respirat de mult aer proaspăt. Vreau să fiu vocea noii generații de pasionați de mașini.”

Pe 17 octombrie, Queen B și Red Bull au lansat primul sezon din „Drift Queen”, o serie de 5 episoade în care vedem cum a învățat să facă drifturi și cum arată scena unui sport care foarte popular în Japonia și Statele Unite și care devine tot mai popular și în Europa.

Becky Evans

Aventurile ei pot fi urmărite pe Red Bull TV și pe canalul ei de YouTube.

via Red Bulletin

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram

Din aceeași categorie

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Cele mai recente

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Mazda a ajuns la 20 de puncte de vânzare în România

Trei noi showroomuri Mazda au fost deschise în 2023...

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS au fost alese de Porsche pentru restilizarea modelului Taycan și vor fi singurele anvelope disponibile...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei: astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini ale...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea mai nouă culoare exterioară în ediție limitată oferită în premieră pe noul Jeep Wrangler 2024. Happy...