Bosch a creat primul parasolar virtual din lume

0
59
parasolar virtual Bosch

O premieră mondială de la Bosch: un parasolar virtual care folosește inteligența artificială (IA) pentru a proteja vederea șoferului în mod inteligent.

Parasolarul virtual, prima aplicație IA din lume pentru sectorul auto, dezvoltată de mințile creative Bosch din domeniul inteligenței artificiale, are premiera mondială în Las Vegas la CES 2020 și a fost creată în SUA.

Un ecran LCD transparent, conectat la camera video care monitorizează habitaclul detectează direcția în care privește șoferul. Cu ajutorul algoritmilor inteligenți, parasolarul virtual analizează aceste informații și întunecă numai partea parbrizului prin care strălucirea soarelui poate deranja șoferul.

Parasolarul Virtual a obținut cel mai mare scor din categoria sa în cadrul Premiilor CES pentru cele mai bune inovații. De asemenea, noul ecran 3D Bosch a câștigat la categoria sa.

Cu ajutorul tehnologiei pasive 3D, ecranul generează un efect tridimensional realist pentru imagini și alerte. Acest lucru permite vizualizarea informațiilor mai rapid decât în cazul afișării pe ecrane convenționale, îmbunătățind siguranța în trafic.

parasolar virtual Bosch

Un plus de siguranță este asigurat și de noul sistem Bosch de monitorizare a habitaclului pentru autovehicule. Acesta detectează când șoferul devine somnolent sau se uită la telefon, pe baza mișcării pleoapelor, a direcției privirii și poziției capului – și alertează șoferul cu privire la situațiile critice.

De asemenea, monitorizează habitaclul autovehiculului în vederea determinării numărului de ocupanți, a locului și a poziției acestora. Acest lucru permite optimizarea operării sistemelor de siguranță, precum airbagurile, într-o situație de urgență.

În viitor, când autovehiculele vor intra în modul de conducere parțial automatizată pentru secțiuni de drum precum autostrăzile, sistemul de monitorizare a șoferului va deveni un partener esențial: în aceste situații, camera va asigura faptul că șoferul poate prelua controlul volanului în orice moment.

Până în anul 2022, compania va cheltui aproximativ 4 miliarde de euro pentru sisteme de conducere automatizată și va avea peste 5.000 de ingineri angajați. Pentru completarea portofoliului de senzori pentru acest domeniu, Bosch lucrează în prezent și la senzori lidar pregătiți pentru producție.

Pe lângă senzorii radar și camerele video, senzorii lidar reprezintă cea de-a treia tehnologie de importanță vitală. Senzorul lidar Bosch cu rază mare de acțiune poate detecta și obiecte nemetalice pe distanțe mari, precum pietrele de pe șosea.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!