Cristiana Oprea și Diana Hațegan vor lua startul la Sliven Rally în Bulgaria

0
164
Cristiana Oprea

La doar un an și jumătate de la debutul în Campionatul Național de Raliuri, Cristiana Oprea va lua startul, în premieră, într-o etapă europeană.

Cristiana Oprea și Diana Hațegan deschid un nou capitol în motorsportul românesc contemporan prin participarea lor la Sliven Rally, etapa europeană care va avea loc pe 27-29 iulie în Bulgaria.

Ele vor concura cu modelul Dacia Sandero 0.9 TCe în configurație de Cupa DACIA, un produs 100% românesc dezvoltat și omologat de Mach 1 Sport, a cărui evoluție va putea fi astfel urmărită în premieră și în afara României.

Cele două vor păși pe drumul deschis la sfârșitul anilor ’60 de către Simina Mezincescu, care a concurat la Tour d’Europe. De atunci, s-au mai remarcat și alte prezențe feminine în postura de copilot (Mihaela Beldie, Carmen Poenaru, Lucia Avram) sau ca echipaj feminin (Carmen Berghea/Gabriela de Reu).

Cristiana Oprea

„Căutând prin arhive, ne-am dat seama că o participare românească în această configurație nu a mai existat de aproape 50 de ani, lucru care ne onorează și ne responsabilizează față de generațiile următoare de sportivi care își doresc o carieră în automobilism. Ne dorim să marcăm această nouă etapă a oportunităților pentru femeile din motorsportul românesc și să încurajăm toate fetele și femeile să aibă curaj să își urmeze visul.

Din punct de vedere sportiv, va fi cu siguranță un eveniment deosebit pentru noi, fiind o etapă organizată sub egida FIA, parte a European Rally Trophy. Din motive ce țin de omologarea națională a mașinii de concurs vom puncta doar în campionatul Bulgariei, însă lungimea totală a probelor este cu aproximativ o treime mai mare decât într-un raliu național, ceea ce va însemna un efort în plus atât pentru noi, cât și pentru Sandero. Sunt norocoasă să o am pe Diana alături în postura de copilot la acest raliu, iar gândindu-mă la primele două etape din acest sezon am certitudinea că ne vom ridica la nivelul așteptărilor susținătorilor noștri.” – Cristiana Oprea

Și pentru copilotul Diana Hațegan această participare este o premieră: „Participarea la Sliven Rally este o nouă provocare pentru mine, pe care am acceptat-o bucuroasă și pentru care sunt foarte entuziasmată. Abia aștept să descoperim probele speciale, să ne bucurăm de atmosfera unei etape europene și să evoluăm alături de noi concurenți. Obiectivul nostru la acest raliu este să creștem ritmul și să ne împingem încă puțin limitele, pentru a obține un rezultat cât mai competitiv.”

Sliven Rally va avea loc în data de 27-29 iulie 2018 pe probele speciale de asfalt din regiunea Sliven, Bulgaria.

Citește și: Laia Sanz este ambasadorul mărcii CUPRA

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram