Cristina Gutiérrez începe Raliul Dakar cu o victorie pe prima probă specială

0
34
Cristina Gutierrez - Raliul Dakar 2021

Cristina Gutiérrez este prima femeie care câștigă o probă specială în Raliul Dakar, după Jutta Kleinschmidt în 2005.

Duminică, 3 ianuarie, a început o nouă ediție a Raliului Dakar, de data aceasta competiția fiind programată în Arabia Saudită. După prologul de sâmbătă, care a stabilit și ordinea de start, duminică a fost programată prima probă specială între Jeddah și Bisha, cu o lungime totală de 622 de kilometri, dintre care 277 de kilometri de probă specială cronometrată.

Cristina Gutierrez - prolog Raliul Dakar

Cristina Gutiérrez, aflată pentru a cincea oară la startul Raliului Dakar, a început ediția din acest an cu o victorie la categoria vehiculelor ușoare (Lightweight Vehicles), fiind prima femeie care câștigă o probă specială din Dakar, după Jutta Kleinschmidt în 2005. În acest an, Cristina Gutiérrez concurează împreună cu François Cazalet pentru echipa Red Bull Off-Road USA.

„A fost o probă specială foarte dificilă, cu multe capcane. Am făcut și o pană, dar cred că toată lumea a făcut cel puțin una pe acest traseu. François, copilotul meu, s-a descurcat excelent și asta ne-a ajutat să câștigăm proba”, a spus Cristina Gutiérrez, după prima zi din Raliul Dakar.

După sosirea în zona de service de la Bisha, Cristina Gutiérrez fost felicitată chiar de Jutta Kleinschmidt, singura femeie care a reușit să câștige Raliul Dakar.

Cristina Gutierrez - Jutta Kleinschmidt - Raliul Dakae 2021

Cu puțin timp înaintea startului în Raliul Dakar ea a anunțat că anul acesta va participa, pentru echipa lui Lewis Hamilton, în competiția de off-road cu vehicule electrice Extreme-E. În cadrul echipei X44 ea va fi colegă cu Sebastien Loeb, de 8 ori campion mondial în WRC.

Foto: Red Bull Content Pool

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!