Cum conduci în siguranță în zone montane

0
22
Cum conduci în siguranță în zone montane

Ne-am gândit că îți poate fi util un ghid sumar cum să conduci în siguranță în zone montane. Găsești mai jos câteva sfaturi simple.

Dacă ești fan sporturi de iarnă, sunt convinsă că nu ratezi niciun weekend la schi, mai ales acum, pe final de sezon.

Dar, zonele montane pot fi periculoase în condiții de vreme rea. Iar vremea la munte este foarte capricioasă. Mai ales cum urci în altitudine. Și foarte schimbătoare.

Așa că avem pentru tine câteva sfaturi cum să conduci în siguranță în zone montane.

Înainte să pornești la drum, mai ales atunci când pleci la munte, ar trebui să verifici frânele. Comportamentul lor trebuie să fie impecabil în orice condiții și oriunde pentru a evita orice incident neplăcut în trafic.

Asigură-te că ai toate instrumentele necesare în eventualitatea că se defectează ceva. În primul rând, verifică starea anvelopei de rezervă. Iar dacă nu ai roată de rezervă ci kit de depanare cu spumă, verifică va totul este funcțional.

Dacă pleci la munte, ia cu tine alimente suplimentare, îmbrăcăminte groasă, poate chiar folie izotermă. În caz de urgență, dacă rămâi blocată pe drum, în frig, timp de mai multe ore, să fii în siguranță.

Verifică condițiile meteo și starea drumului. Alege mereu cu atenție traseul ca să conduci în siguranță în zone montane.

Nu pleca la drum fără a te asigura că poți lua legătura în caz de probleme cu serviciile de urgență. Încarcă-ți telefonul! Dacă sunt zone fără semnal pe itinerariul tău, anunță pe cineva de ora la care ai plecat și mai ales de cea la care trebuie să ajungi pentru ca acea persoană să poată alerta echipele de urgență în caz de nevoie.

În zone montane, condu cu atenție și încetinește înainte de curbe. Redu viteza și atunci când vizibilitatea este foarte redusă.

În viraje, dacă nu ai vizibilitate, claxonează în avans. Poate fi un mod util de a-i atenționa și pe ceilalți participanți la trafic de prezența ta.

Pe timp de noapte, redu viteza și mai mult, și folosește faza lungă mai ales în curbe.

Drive safe!

Citește și: Sfaturi pentru combaterea stresului atunci când ești la volan

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram