EIT – Forum Auto lansează în România noul Volvo XC90 facelift

0
59
Volvo XC90 facelift

Volvo Cars lansează în România versiunea restilizată a modelului XC90 cu prețuri începând de la 53.361 euro fără TVA (echipare Momentum), până la 82.760 euro fără TVA (echipare Inscription).

Noul Volvo XC90 facelift le oferă pentru prima dată clienților tehnologia de recuperare a energiei cinetice la frânare care, împreună cu motoarele cu combustie internă, creează un nou sistem de propulsie electrificat integrat, sub noua serie ‘B’.

Odată cu motorizarea B5, fiecare client de XC90 va beneficia din plin de sistemul KERS și tehnologia Mild Hybrid. Kinetic Energy Recovery System transformă o parte din energia cinetică ce de regula se pierde la frânare, în energie electrică, ce e stocată mai departe într-o baterie de 48V, în timp ce tehnologia Mild Hybrid folosește energia electrică înmagazinată în baterie pentru a micșora sarcina motorului termic, îndeosebi în momentul pornirii de pe loc.

Beneficiile celor doua sisteme aduc economie de combustibil, emisii reduse și o plecare de pe loc mult mai confortabila.

Volvo XC90 facelift

Primele unități ale noului XC90 sosesc în România la sfârșitul lunii august 2019. Volvo XC90 cu facelift este disponibil în patru versiuni de echipare – Momentum, Momentum Pro, Inscription și R-Design, oferind un spațiu generos și o experiență de călătorie relaxantă atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Prețul de pornire este de 53.361 de euro, fara TVA (în versiunea Momentum) și poate ajunge la 82.760 euro fără TVA (versiunea Inscription).

Pentru motorizarea T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, autonomia XC90, în modul full electric, este cu până la 15% mai mare, ideală pentru deplasarea cu 0 emisii în oraș. O încărcare completă a bateriei durează doar 2 ore și 30 de minute la o stație de 16A și 230V.

De asemenea, autonomia în modul hybrid a crescut odată cu noul rezervor de combustibil de 70 de litri. Pe lângă toate acestea, accelerația de la 0 la 100 de km/h este de doar 5,8 secunde, mulțumită celor 390 de CP.

XC90 aduce în prim plan schimbări rafinate ale mult-apreciatului design exterior precum noi modele de jante sau o paletă extinsă de culori în care poate fi comandat, alături de o grilă frontală restilizată.

La interior, modelul păstrează eleganța la superlativ, multi-premiată, cea mai notabilă schimbare fiind reflectată de posibiitatea de a-l comanda într-o gamă extinsă de configurații de scaune pentru pasageri, personalizat în funcție de preferințe și stilul de viață al deținătorului (echipări cu 5 și 7 locuri). Materialele de interior adaugă acum texturi fine de lână și multe alte opțiuni pentru a individualiza spațiul.

Volvo XC90 facelift

În privința tehnologiei de siguranță activă, modelul XC90 le oferă șoferilor asistență la viraj pe sistemele City Safety și Blind Spot Information. City Safety cu frânare automată rămâne singurul sistem de pe piață care recunoaste pietonii, bicicliștii și animalele mari.

Sistemul Oncoming Lane Mitigation introdus pentru prima dată pe Volvo XC60 este acum disponibil și pe XC90, în timp ce tehnologia Cross Traffic Alert are de asemenea frânare automată.

Toate acestea, împreună cu safety cage-ul care formează baza tehnologiei de siguranță pasivă, face din XC90 una din cele mai sigure mașini din lume și subliniază angajamentul ferm al Volvo Cars de a dezvolta autovehiculele cele mai sigure posibil.

XC90 a fost primul model Volvo care a avut integrat Apple Carplay, iar SUV-ul este acum compatibil și cu Android Auto. Sistemul de infotainment Sensus a trecut prin update-uri multiple în ultimii ani, toate fiind disponibile pe XC90. În funcție de disponibilitate, serviciul de streaming de muzică Spotify este integrat în XC90.

Citește și: Noua Mazda CX-30 este disponibilă de la 21.190 de euro (TVA inclus)

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram