[Drive test] Fiat 500, mașina compliment

0
693
Fiat 500

Când s-a urcat la volanul modelului Fiat 500, Nelly nu știa că se va îndrăgosti iremediabil. Acum, își dorește nu un Fiat 500, ci două sau trei. Mai jos, descoperim ce și cum s-a întâmplat.

Când auziți că Fiat 500 este o mașină de fete, să o credeți! Pentru că doar noi am putea aprecia o mașină atât de cool.

Și sunt ferm convinsă că nu doar eu mi-aș lua 2-3, în diverse culori. Să îmi fie ușor să o asortez ținutelor mele. 🙂

Când am primit-o, eram oarecum sceptică, deloc entuziasmată. Mă așteptam să fiu dezamagită. Și asta pentru că, încă de la lansare, credeam că e o mașină prea mică, prea scumpă și complet neinteresantă.

Evident, aveam această părere înainte de a cunoaște vreun detaliu despre ea. Cu mult înainte de a o conduce.

În prima zi, am facut cateva drumuri prin oras, inclusiv până la gym și înapoi.

Cu fiecare kilometru parcurs, căutam motive care să îmi susțină părerea anterioară, nu foarte bună, despre mașină.

Inițial nu mi-a placut cutia de viteze robotizată. Apoi, că nu avea scaune încalzite. După o vreme a devenit o problemă interiorul textil. Iar, într-un final, display-ul cam mare și pe deasupra fără navigație.

Pe seară, am adormit ‘mulțumită’: mașina asta mică și galbenă sigur nu îmi va plăcea nici mâine…

Fiat 500

Dimineața, m-am trezit însă cu zâmbetul pe buze și ochii pe fereastră. Abia așteptam să ies din casă.

Următoarele două zile au fost unele dintre cele mai frumoase pe care le-am petrecut vreodată în absurdul trafic din București.

Fiat 500

Interiorul colorat în galben și lumina care intră datorită plafonului panoramic fac ca buburuza aceasta să pară foarte mare. Sunetul de calitate care se aude din boxe, volanul care se rotește foarte ușor, suspensia confortabilă pentru drumurile noastre și în special luminile din bord, vizibile odată cu lăsarea serii, au fost un deliciu.

În mașinuța aceasta vei fi și te vei simți deosebită. Altfel decât șoferii din restul mașinilor. Mașini ce sunt din ce în ce mai mari și mai gri.

Fiat 500

Nu voi intra prea mult în detalii tehnice, pentru că nu e genul acela de mașină… care să multumească un inginer, vreau să zic.

Fiat 500

Este cea mai modernă mașină retro pe care o poți cumpăra în zilele noastre. Iar dacă alegi o culoare veselă, îți va lumina lungile și plictisitoarele momente petrecute în trafic.

Cea mai mare surpriză a fost spațiul interior al mașinii! Și asta pentru că mașina, nu e chiar așa de mică cum pare, în interior, din contră. Ai destul spațiu atât în față cât și în spate. Probabil, ajută și compartimentul motorului, care este mic, mic.

Fiat 500

Portbagajul e mai mare decât am eu nevoie. Intră cam 5 genți de gym burdușite cu echipament. Iar, dacă vreți să știți, în geanta mea de sală am cam așa: caștile audio, două prosoape, pantofii sport, colanți, bustiera, coarda de sărit, 3 benzi elastice, trusa măricică de duș + o multitudine de creme, manușile de box și fașele pentru mâini.

E drept, cumpărăturile de week-end nu se vor ‘rătăci’ prin portbagaj. Dar vor încăpea oricum, mai multe decât poți tu căra.

O altă surpriză a fost poziția la volan. Este oarecum înaltă, cu vizibilitate foarte bună.

Fiat 500

Ce altceva mi-a placut? Faptul că este foarte ușor de condus, în primul rând. E și extrem de ușor de parcat. Culoarea asta galbenă este opțională, dar merită toți banii. Sunetul motorului la turații înalte este plăcut comparativ cu alte modele mici.

Dar orice aș enumera și aș zice, cel mai mult mi-a plăcut cum m-am simțit conducând-o. Iar senzația asta e dată nu doar de design sau de unele caracteristici ale mașinii. Ci de faptul că este un model atât de deosebit și în același timp accesibil.

Fiat 500

Fiat 500 nu o să fie niciodată ‘doar’ o mașină care să te ducă din punctul A în punctul B! Este mai mult. Este o foarte cool extensie a personalității noastre feminine. Și aș zice că este cam singura mașină care ne complimentează frumusețea într-un mod atât de vesel.

Eu am testat un Fiat 500 nivel de echipare Lounge cu motor de 1,2 l și 69 CP, cu cutie automată E6, al cărui preț de pornire este în acest moment (cu discount) de 12.960 euro (TVA inclus).

Foto: Marooni

Citește și: 5 sfaturi pentru vizibilitate perfectă pe timp de iarnă

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram