Fii pregătită pentru plecarea în vacanță

0
75
plecarea in vacanta

Un road trip pare acum cel mai sigur mod de a-ți petrece o vacanță. Așa că ar fi bine să te asiguri că nu vei avea parte de surprize neplăcute pe drum. 

În urma unui studiu efectuat Marea Britanie, da, da exact acolo unde sunt toți oamenii de știință, 49% dintre cei care pleacă în vacanță nu iau în considerare o verificare minimă a mașinii înainte de plecare.

Studiul arată că noi femeile suntem mai preocupate ca mașina să fie verificată înainte de plecare decât bărbații, chiar dacă nu suntem noi la volan pe tot parcursul călătoriei.

Așadar, dacă te pregătești de vacanță îți recomandăm să insiști ca prietenul tău să facă măcar o verificare de rutină, sau chiar să preiei tu inițiativa și să te ocupi de asta. Evident, asta nu te scutește 100% de probleme tehnice pe drum, dar măcar poți să previi anumite lucruri.

La plecare sigur vei opri într-o benzinărie pentru alimentare. Tot aici poți să faci o verificare a presiunii aerului în pneuri și dacă nu te descurci tu cu aparatul disponibil lângă pompă, sigur cineva din benzinărie te va ajuta cu plăcere.

Dacă pleci doar tu cu prietenele tale la drum lung, asigură-te că știi unde sunt sculele de care ai nevoie pentru a schimba o roată, un incident destul de frecvent, și că ai antifurtul la îndemână, dacă roțile tale sunt prevăzute cu acest sistem de protecție. De asemenea, asigură-te că roate de rezervă este în stare bună să nu ai vreo supriză din acest punct de vedere.

În plus, așa cum cauți un hotel sau locații drăguțe pe Tripadvisor, interesează-te la recepția hotelului unde te-ai cazat dacă există un service sau o vulcanizare în apropiere și nu e rău să-ți salvezi un număr de telefon în agendă. Preventiv.

Să ai o vacanță frumoasă și fără incidente! 😉

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!