Hyundai Elevate: conceptul care poate face diferența în misiunile de salvare

0
28
Hyundai Elevate

Nu ne-am mai entuziasmat demult atât de tare la prezentarea unui concept. Dar, în viitor, Hyundai Elevate poate face diferența în misiunile de salvare. 

Hyundai a prezentat conceptul Elevate la CES 2019 și a creat astfel primul Ultimate Mobility Vehicle (UMV). Conform studiilor realizate, primele 72 de ore după producerea unei calamități sunt cele mai importante pentru salvarea vieților.

Hyundai Elevate

Cu toate acestea, de multe ori, din cauza naturii dezastrului (incendiu forestier, cutremur, uragan sau inundații) este dificilă intervenția promptă. Acest aspect a determinat Hyundai să dezvolte primul vehicul cu picioare mobile, care se deplasează în condiții extrem de dificile.

În cazul unui tsunami sau a unui cutremur, vehiculele de salvare tradiționale pot ajunge, de cele mai multe ori, doar până la marginea zonei afectate, urmând ca distanța rămasă până la locul tragediei să fie parcursă pe jos, dar Hyundai Elevate poate depăși cele mai dificile obstacole.

O versiune autonomă a modelului Hyundai Elevate ar putea facilita accesul persoanelor cu dizabilități motorii în clădirile a caror intrare nu este prevăzută cu rampă. Hyundai Elevate poate ajunge până în fața ușii de la intrarea în clădire, permițând acestora să urce direct în vehicul.

Hyundai Elevate

Elevate are la bază o platformă EV modulară, care își poate schimba forma în funcție de necesități. Cu o arhitectură inspirată din robotică, picioarele vehiculului au fost concepute pentru a permite deplasarea în orice direcție și pe orice suprafață. Acestea sunt acționate electric, se pot plia și pot lua forma unui sistem de suspensie, atunci când se rulează în modul normal.

Hyundai Elevate

Hyundai Elevate poate rula pe drumurile normale în aceleași condiții și la aceleași viteze ca orice alt vehicul, dar poate urca pe un zid de 1,5 metri, poate traversa un șant de aproape 2 metri sau poate rula cu 5 km/ h pe orice tip de teren, fără ca pasagerii să simtă vreun disconfort.

Hyundai Elevate

Este clar că acesta trebuie să fie viitorul mobilității.

Citește și: Hyundai Nexo, cel mai bun autovehicul din categoria sa la testele Euro NCAP din anul 2018

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram