Jaguar I-PACE a câștigat 3 distincţii la nivel internațional

0
34
Jaguar_I-PACE_WCOTY

Mașina complet electrică Jaguar I-PACE a reușit o performanţă istorică, obţinând 3 premii internaționale la 2019 World Car Awards.

Nu numai că a câștigat mult-râvnitele titluri pentru „Mașina Anului 2019” și „Design-ul anului 2019” la nivel mondial – egalând succesul lui F-PACE din 2017 – ci a fost numită și „Cea mai ecologică maşină a lumii.”

I-PACE este primul model care câștigă trei titluri World Car în istoria de 15 ani a premiilor.

Această victorie a modelului I-PACE, acordată la Salonul Auto Internațional de la New York de către un juriu format din 86 de jurnaliști în domeniul auto din 24 de țări, vine la numai câteva săptămâni după ce a câștigat titlul de Mașina Europeană a Anului, afirmându-și statutul de cel mai dezirabil vehicul electric (VE) premium din lume.

I-PACE are o baterie de ultimă generație litiu ion, de 90kWh și oferă o autonomie de până la 470 KM (ciclu WLTP). Poate să se încarce de la 0 la 80% în doar 40 de minute (100kW CC), sau în puțin peste zece ore folosind o staţie de tip wallbox (7kW CA) – ideal pentru încărcarea acasă, peste noapte.

Suita de tehnologii inteligente și de optimizare a autonomiei include și un sistem de precondiționare a bateriei: când este conectat, I-PACE va regla automat temperatura bateriei pentru a creste distanța pe care o poate parcurge.

I-PACE a primit și cinci stele Euro NCAP pentru siguranță. Structura caroseriei oferă niveluri superioare de protecție pentru pasageri și este completată de tehnologii proiectate pentru a proteja ceilalți participanți la trafic și pietonii. Aceasta include și sistemul de protecție cu airbag pentru reducerea impactului în cazul accidentării pietonilor și sistem autonom de frânare de urgență care detectează pietonii și cicliștii.

De când a fost lansat, modelul Jaguar I-PACE, a câștigat 62 de premii inclusiv Mașina Europeană a Anului, Mașina Germană, Norvegiană și Britanică a Anului, Vehiculul Electric al Anului de la revista BBC TopGear, Mașina Verde a Anului în China și premiul ECOBEST al Autobest.

În România, Jaguar I-PACE se poate comanda acum cu prețuri începând de la 65.500 EUR + TVA.

Citește și: Noua Mazda3 obține premiul cel mare la Red Dot Awards 2019

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram