Jaguar I-PACE este disponibil și în versiune specială I-PACE Black

0
31
Jaguar I-PACE este disponibil și în versiune specială I-PACE Black

Jaguar I-PACE a obținut recunoașterea mondială și a câștigat mai multe premii pentru designul său extraordinar, iar acum vine și într-o versiune specială I-PACE Black.

Această nouă versiune exclusivă a modelului I-PACE beneficiază de o specificație extinsă, care cuprinde ca standard o serie de dotări opționale pe nivelele de echipare S, SE sau HSE pe care este bazată versiunea I-PACE Black, inclusiv pachetul Black, plafonul panoramic și geamurile „privacy”.

Aspectul curat, contemporan este accentuat de finisajele negru-lucios ale roților de 20 de inchi cu cinci spițe. I-PACE Black este disponibil în întreaga gamă de culori, inclusiv vopselele metalizate premium negru Aruba și Farallon Pearl.

Ca fiecare model din gamă, I-PACE Black încorporează o gamă largă de tehnologii concepute pentru a face fiecare călătorie mai simplă și mai plăcută. Sistemul multimedia și de navigație Pivi Pro este pregătit de utilizare înainte de a vă așeza pe scaunul șoferului, folosirea sa fiind la fel de intuitivă ca a telefonului mobil.

Modulul de navigație EV poate oferi informații despre stațiile de încărcare aflate în proximitate și dacă sunt funcționale, tipul de priză cu care sunt dotate, prețul și durata încărcării. La drum lung, Pivi Pro poate indica nivelul previzionat de încărcare a bateriei în fiecare punct-reper de pe traseu.

Pivi Pro are integrat un SIM pentru conectivitatea online a sistemului. De asemenea, Apple CarPlay® și Android Auto™ se regăsesc în dotarea standard. Pentru a facilita conectivitatea telefonului, versiuni wireless ale ambelor aplicații vor fi curând disponibile în urma unei actualizări software-over-the-air (SOTA) – capacitatea SOTA a modelului I-PACE înseamnă că sistemul multimedia și de navigație și celelalte sisteme de pe vehicul pot fi actualizate permanent de la distanță.

În plus, I-PACE permite conectarea simultană a două telefoane, iar dispozitivul opțional de încărcare wireless poziționat sub consola centrală este prevăzut cu un amplificator de semnal care îmbunătățește recepția. Punând accent pe calitatea aerului, confortul și starea de bine a pasagerilor sunt prioritare. Sistemul de ionizare a aerului din habitaclu este acum prevăzut cu filtru PM 2,5 pentru a capta cele mai fine particule și alergenii în suspensie. I-PACE poate fi programat să filtreze aerul din habitaclu înainte de a porni la drum. Oglinda retrovizoare ClearSight oferă soferului o imagine neobstrucționată a drumului din spate, chiar dacă sunt pasageri sau portbagajul plin.

Sistemul folosește o cameră cu unghi larg orientată spre spatele vehiculului și este conectată la oglindă – un comutator permite șoferului să aleagă vederea standard sau imaginea transmisă de cameră. Pentru drumuri lungi pe autostradă, sistemul de control automat al vitezei de croazieră cu asistență pentru direcție sporește confortul conducătorului auto, asistând discret direcția, accelerația și frânarea, cu scopul de a menține vehiculul pe centrul benzii de rulare și la o distanță presetată față de vehiculul din față.

Cu două motoare electrice proiectate de Jaguar pe fiecare punte, care oferă un randament excepțional dezvoltând împreună o putere de 400 CP și un cuplu de 696 Nm, cu caroseria din aluminiu și cu un centru de greutate jos, I-PACE oferă un echilibru inegalabil al performanțelor tracțiunii integrale, rafinamentului, luxului și agilității, împreună cu o autonomie reală și o utilizabilitate de zi cu zi extraordinară. Încărcătorul de bord de 11 kW al modelului I-PACE face încărcarea la domiciliu mai rapidă și mai avantajoasă pentru clienții care dispun de branșament trifazat.

La alimentarea de la un wall-box de 11 kW, se poate obține o autonomie de 53 km pe oră. Încărcarea completă durează doar 8,6 ore – ideal pentru încărcare pe parcursul nopții. Clienții cu branșament monofazat care folosesc wall-box de 7 kW pot obține o autonomie de până la 35 km pe oră, încărcarea completă necesitând 12,75 ore. Funcția Preferred Charging Period permite clienților să programeze momentul începerii și terminării încărcării, ajutându-i astfel să profite de tarifele reduse la electricitate disponibile în anumite intervale orare pe anumite piețe.

În curând, prin intermediul unei actualizări SOTA, această funcție va asigura o flexibilitate și mai mare, permițând clienților să stabilească nivelul dorit de încărcare – de exemplu, 80%. La încărcarea pe drum, încărcătoarele de 100 kW DC pot adăuga până la 127 km de autonomie în doar 15 minute; încărcătoarele de 50 kW adaugă până la 63 km în același interval de timp. Jaguar a renunțat la reguli pentru a realiza primul și cel mai bun vehicul electric din această clasă – I-PACE.

Acesta oferă clienților un echilibru inegalabil al performanțelor tracțiunii integrale, rafinamentului, luxului și agilității, împreună cu o autonomie reală și o utilizabilitate de zi cu zi extraordinară. Un succes mondial în prezent și deținător al 88 de premii ale industriei automobilistice internaționale, printre care cele trei titluri obținute în 2019 ca „Mașina anului”, „Cel mai bun design al anului” și „Mașina verde” la nivel internațional, I-PACE este precursorul tuturor modelelor Jaguar complet electrice de mâine. Din 2025, Jaguar va fi o marcă reconcepută, cu un portofoliu impresionant de modele integral electrice superbe și emoționant de atrăgătoare, dotate cu tehnologii avangardiste de nouă generație.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!