Jaguar I-PACE și Elinor Barker au finalizat provocarea Everesting Challenge cu o singură încărcare

0
45

Modelul complet electric Jaguar I-PACE a urcat în total 8.848 de metri, înălțimea Muntelui Everest, cu o singură încărcare în cadrul provocării „Everesting Challenge”.

Provocarea Everesting este una extreme în care trebuie parcurs un traseu ascendent, dus-întors, până când altitudinea cumulată este egală cu 8.848 de metri, înălțimea Muntelui Everest. Această provocare s-a bucurat de o popularitate imensă, în timpul pandemiei, în special în rândul cicliștilor.

Așadar, modelul Jaguar I-PACE a fost condus de Elinor Barker, campioana mondială și olimpică la ciclism, pe celebrul munte Great Dun Fell cunoscut cicliștilor ca „Muntele Ventoux al Marii Britanii” (o referire la descurajanta etapă alpină a Turului Franței). Aici se găsește drumul asfaltat aflat la cea mai mare altitudine din Marea Britanie, iar Elinor Barker a ajuns la altitudinea de 8.848 de metri cu o singură încărcare a bateriei modelului Jaguar I-PACE.

Elinor a parcurs de 16,2 ori traseul ascendent cu lungimea de 5,8 km (dus- ntors, 11,6 km) folosind tehnologia de frânare regenerativă a modelului I-PACE pentru a recupera aproximativ 60% din energia suplimentară disponibilă în timpul celor 16 coborâri.

După un parcurs total de 199,6 km, inclusiv 13 km până la punctul de pornire de pe munte, la finalizarea acestei provocări care implică un consum ridicat de energie, nivelul de încărcare a bateriei I-PACE era de 31%, suficient pentru a mai parcurge minimum 128,7 km.

„Am privit fascinată cum, în timpul interdicției generale de deplasare, cicliștii au acceptat provocarea Everesting, o probă intimidantă de anduranță chiar și pentru un sportiv de performanță și am fost bucuroasă să parcurg traseul la volanul unui Jaguar I-PACE complet electric. Având o fire competitivă, când am aflat că, într-o cursă tipică de Formula E, piloții din echipa Jaguar Racing trebuie să recupereze 30% din capacitatea bateriei, evident că am dorit să obțin o performanță mai bună. Sunt încântată că am reușit să depășesc această țintă, bucurându-mă în același timp de confortul oferite de I-PACE”, a spus Elinor Barker.

Pe parcursul traseului, Elinor a fost asistată de membrii echipei Jaguar Racing și a echipei de proiectare I-PACE, care au monitorizat performanța mașinii.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!