Katherine Legge, Tatiana Calderón și Sophia Flörsch vor concura în Seria Europeană Le Mans

0
269
Katherine Legge, Tatiana Calderón și Sophia Flörsch vor concura în Seria Europeană Le Mans

Echipa Richard Mille Racing, în asociere cu comisia FIA Women in Motorsport, va alinia un echipaj complet feminin în campionatul Seria Europeană Le Mans, la categoria LMP2.

Katherine Legge, Tatiana Calderón și Sophia Flörsch, susținute de comisia FIA Femei în Motorsport și echipa Richard Mille Racing, vor concura în sezoanele 2020 și 2021 din Seria Europeană Le Mans, în categoria LMP2.

Este pentru prima oară în istorie când la categoria LMP2 va concura un echipaj complet feminin, după ce, tot cu suținereea comisiei, o echipă feminină concurează și în competiția americană IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Katherine Legge, câștigătoare deja în competiții dedicate mașinilor sport, Tatiana Calderón, pilot de teste în Formula 1 pentru Alfa Romeo și care va concura anul acesta și în seria japoneză de monoposturi Super Formula, și Sophia Flörsch, care a adunat experiență în Formula 4 și Formula 3, vor lua startul cu mașina Oreca 07 / Gibson, cu sprijinul tehnic al celor de la Signatech, obiectivul pe termen lung fiind de a se implica în lupta pentru un loc pe podium și de a obține un loc pe grila celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans în categoria LMP2.

“În ultimii ani am încercat să oferim femeilor, care au concurat cu succes în lumea sporturilor cu motor, oportunități prin care să-și demonstreze talentul și să se lupte pentru victorie alături de cei mai buni. De abia aștept să văd ce progrese va face această echipă și sper să-și atingă toate obiectivele”, a spus Michèle Mouton, președintele comsiei FIA Femei în Motorsport.

Seria Europeană Le Mans va debuta cu testele de la Barcelona, pe 30 și 31 martie, după care urmează cele 6 etape, curse de 4 ore, din calendarul competițional. Debutul va avea loc tot la Barcelona, pe 5 aprilie, apoi se va concura la Monza, pe 10 mai, la Le Castellet, pe 19 iulie, la Silverstone, pe 6 septembrie, la Spa-Francorchamps, pe 20 septembrie, și la Portimão, pe 18 octombrie.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!