Mazda CX-30 a obținut cinci stele Euro NCAP

0
62
Mazda CX-30 a obținut cinci stele Euro NCAP

Noua Mazda CX-30 a obținut cinci stele, punctajul maxim, la testele Euro NCAP.

După Mazda6 anul trecut și noua Mazda3 anul acesta, Mazda CX-30 este al treilea model care primește cinci stele conform noilor condiții de test, mai stricte, introduse în 2018.

Mazda CX-30 s-a comportat exemplar în toate categoriile de test Euro NCAP: Pasageri Adulți, Pasageri Copii, Siguranța Pietonilor și Sisteme de Asistență.

Punctajul este rezultatul a trei factori determinanți: cea mai nouă tehnologie Skyactiv-Vehicle Architecture, care integrează o structură de siguranță foarte rigidă, dar ușoară, capabilă să absoarbă eficient energia dintr-un impact; o gamă largă de tehnologii de siguranță i-Activsense care ajută șoferul să identifice posibile riscuri și reduc probabilitatea unui accident și rănirii; și standard ridicat de protecție a pietonilor.

Cu un scor excepțional de 99% la categoria Pasagerilor Adulți, Mazda CX-30 a obținut punctaj maxim la impact frontal pe toată lățimea mașinii, la fel ca în cazul impactelor laterale cu alt obiect sau stâlp. La rândul său, sistemul Mazda Smart Brake Support a obținut punctaj maxim la viteze reduse, evitând coliziunea în toate scenariile.

Punctajul excelent din categoria Pasageri Copii, de 86%, a inclus note maxime la secțiunile sistem de fixare pentru copii și protecția copiilor la impact lateral. Teste pentru Siguranța Pietonilor au fost cotate cu 80%, maximul de puncte fiind înregistrate în secțiunea protecția picioarelor și a pelvisului. Un punctaj de 77% a fost obținut în categoria Sisteme de Asistență confirmă eficiența noii game de sisteme de siguranță complete i-Activense din dotarea Mazda CX-30.

Performanțele dinamice obținute datorită tehnologiei Skyactiv au contribuit la rezultatul de cinci stele Euro NCAP, asigurând accelerație, frânare, manevrabiltiate și direcție liniare, predictibile și rafinate. Tehnologiile Mazda fac mașina mai ușor de condus în siguranță și reduc potențialul de accident fără să compromită caracterul tradițional fun-to-drive Mazda.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!