Mazda CX-30 și Mazda MX-30 câștigă premii de design Red Dot 2020

0
135
Mazda CX-30 Red Dot Design

Noile modele Mazda CX-30 și MX-30 au fost premiate în cadrul competiției „Red Dot: Product Design 2020”.

SUV-ul compact CX-30 și prima mașină complet electrică Mazda, MX-30, se alătură listei tot mai mari de modele Mazda premiate, concepute sub filosofia Kodo: Soul of Motion.

Noua Mazda CX-30 este cel de-al doilea model creat pe baza liniei de design evoluate Kodo – designul artistic, care are ca sursă estetica tradițională japoneză. Îmbinarea fiecărui element în conformitate cu principiul „less is more” a dus la suprafețe simple și frumoase la CX-30 și a adus un aspect complet original segmentului de SUV crossover compact.

Interiorul de înaltă calitate al modelului Mazda CX-30, centrat pe om, combină excelența ergonomică cu tehnologia de ultimă generație. Ultimele evoluții ale Skyactiv-Vehicle Architecture valorifică echilibrul natural al oamenilor pentru un control mai natural și mai intuitiv al vehiculului, iar Skyactiv-X, motorul revoluționar pe benzină al Mazda, oferă eficiență asemănătoare dieselului.

Mazda MX-30 Red Dot Design

Deși păstrează formele frumoase și lucrate manual ale filosofiei Kodo, stilul Mazda MX-30 reprezintă o explorare a unei estetici mai moderne, care se concentrează pe valorile și stilurile de viață futuriste care încep să apară.

e-Skyactiv, noua tehnologie electrică pentru vehicule de la Mazda, dispune de o baterie Litiu-ion de 35,5kWh care echipează Mazda MX-30 cu o autonomie de aproximativ 200 km, depășind cu mult media zilnică de 48 km parcursă de clienții europeni. Atât Arhitectura Skyactiv-Vehicle a noului EV, cât și tehnologiile sale de siguranță i-Activsense au fost adaptate pentru a completa în mod optim comportamentul rutier lin, silențios, în întregime electric.

Acestea sunt premiile Red Dot cu numărul noua și zece câștigate până acum de modelele Kodo Mazda, după cele primite de Mazda3 în 2019, MX-5 RF în 2017, MX-5 soft top, CX-3 și Mazda2 (toate 2015), generația anterioară Mazda3 (2014) și Mazda6 (2013).

Lansată în 1955, Red Dot este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. Câștigătorii designului de produs, selectați în acest an din 48 de categorii, inclusiv mașini și motociclete, și-au câștigat dreptul de a purta simbolul Red Dot, o emblemă internațională de excelență.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!