Mercedes-Benz Romania organizeaza cea de-a noua editie a programului MobileKids

0
21
Mercedes-Benz Romania organizeaza cea de-a noua editie a programului MobileKids

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, organizează cea de-a noua ediție a programului de educație rutieră MobileKids.

Dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, programul constă în cursuri interactive de informare privind siguranța rutieră. Ediția curentă, derulată în anul școlar 2019-2020, va implica aproximativ 3.000 de elevi din 20 de școli din București.

Printre lucrurile învățate de copii se numără: semnele și regulile de circulație, folosirea corectă a centurii de siguranță, precum și a echipamentului necesar pentru utilizarea bicicletei, trotinetei sau a rolelor.

Suportul de curs este completat de cartea „Moki – Aventură în orașul Brambureala”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Maria Bășea. Narațiunea este un fantasy în care Moki, eroul programului MobileKids, însoțit de doi copii, pornește într-o călătorie printr-un portal care îi duce în orașul Brambureala, unde a fost o furtună și toate semnele de circulație au fost amestecate. Moki le cere ajutorul copiilor pentru a salva orașul, astfel încât oamenii să circule în siguranță.

Povestea are rolul de a încuraja elevii să conștientizeze importanţa semnelor de circulaţie şi să înteleagă cât de necesare sunt pentru siguranța în trafic.

MobileKids – siguranţa este pe primul loc

Campania MobileKids este o inițiativă globală a Daimler, lansată în 2001 la nivel internațional, dedicată elevilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani. Scopul programului este creșterea nivelului de educație rutieră a participanților la trafic încă de la vârste fragede și responsibilizarea acestora, prin deprinderea și adoptarea unui comportament adecvat în mașină, în mijloacele de transport în comun sau pe stradă.

Programul a debutat în România în anul 2013, iar pe parcursul primelor opt ediții ale campaniei, aproximativ 23.500 de elevi au fost ajutaţi să înţeleagă, să deprindă şi să aplice corect regulile de circulaţie şi de siguranţă rutieră.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!