Nathalie McGloin: „Sporturile cu motor trebuie să fie accesibile și pentru persoanele cu dizabilități!”

0
118
Nathalie McGloin

Nathalie McGloin este singura femeie tetraplegică care pilotează la nivel profesionist, dorința acesteia fiind să facă accesibile sporturile cu motor pentru persoanele cu dizabilități.

Nathalie McGloin este președintele comisiei FIA pentru sportivi cu dizabilități și speră ca procesele pentru cooptarea de noi piloți cu deficiențe să se îmbunătățească, dar și pentru spectatorii, oficialii și voluntarii care se confruntă cu asemenea neajunsuri și vor să participe la evenimentele moto din întreaga lume.

Nathalie McGloin - Porsche

O parte din planurile lui McGloin se învârt în jurul campaniei „Accessible Podiums”, o campanie în care sportiva cere să se investească in infrastructură și servicii care să permită competitorilor, spectatorilor și staff-ului tehnic cu deficiențe locomotorii să se miște în voie la evenimentele sportive, fără să aibă nevoie de ajutor.

Nathalie McGloin

Sportiva mai cere și parcări speciale pentru persoanele cu handicap, dar și site-uri cu informații în acest sens. Scopul campaniei este certificarea cu statut FIA Disabled Access a tuturor circuitelor de Formula 1, GP și Formula E până la final de 2019.

McGloin, care a devenit recent prima sportivă cu dizabilități care a înmânat un premiu la Marele Premiu al Marii Britanii, spune: „Lucrând cu FIA, sunt pasionată de motorsport și vreau ca sportul meu preferat să fie accesibil pentru toată lumea. Prin aceste campanii, tot ce fac este să recomand schimbări minore, dar care să facă mai accesibile locurile în care se desfășoară cursele, atât pentru piloți, cei din staff, echipe sau spectatori.”

Nathalie McGloin Porsche

 În 2016, Nathalie și partenerul ei Andrew Bayliss au pus bazele Spinal Track, o asociație caritabilă care permite persoanelor cu dizabilități să ia parte la o sesiune de teste pe circuit, în mașini special modificate pentru aceștia. Nathalie speră să își extindă activitatea pe care o oferă acum prin Spinal Track și în raliuri în următoarele 12 luni.

Despre Nathalie McGloin

Născută în 1983, Nathalie McGloin a suferit un accident teribil de mașină la vârsta de 16 ani, atunci când și-a rupt gâtul la nivelul C6/7 al coloanei. Acest accident a dus la o paralizie totală a corpului tinerei de la piept în jos.

Nathalie nu s-a transformat într-o victimă și, după ce a terminat studiile Facultății de Limba engleză de la Universitatea din Nottingham, a început o carieră în rugby-ul în scaun cu rotile.

În luna mai a anului 2015, Nathalie a devenit prima femeie cu o accidentare la coloana vertebrală care a primit o licență pentru a pilota în Regatul Unit. Câteva zile mai târziu, Nathalie devenea prima femeie tetraplegică din lume care a terminat o cursă.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!