Pentru Nicholas Upton modelele clasice Mini au fost permanent o sursă de inspirație. Ultima sa creație este un model Mini care nu s-a vândut niciodată.
Nicholas Upton restaurează modele Mini clasice, în atelierul său din California, de foarte mulți ani. Unul dintre modelele sale preferate este Morris Mini-Traveller, așa că s-a decis să înceapă un proiect de restaurare mai special.
Un proiect care nu-i va aduce niciun premiu pentru o restaurare autentică, dar care cu siguranță va fi admirat de toată lumea.
Astfel, Nicholas Upton a combinat tehnica și elementele de design de pe un Mini Cooper S clasic cu caroserie unui model Morris Mini-Traveller și a creat o mașină care nu a existat niciodată.
Iar povestea acestei restaurări o poți vedea și tu în seria „Work in Progress“ realizată de cei de la BMW Group Classic.
Versatilitatea a fost una din caracteristicile principale ale modelelor Mini încă de acum 60 de ani. Încă din 1960, inginerii British Motor Corporation (BMC) au lansat, alături de clasicul Mini, și versiunea Mini Van, un vehicul comercial ideal pentru companiile mici.
Pe aceeași bază au fost lansate și modelele Morris Mini Traveller și Austin Seven Countryman, iar un an mai târziu a apărut și versiunea Mini Pick-up.
Tot în 1961 a fost lansat și legendarul Mini Cooper al cărui motor avea 55 CP. Versiunea Mini Cooper S avea chiar 70 CP și a fost modelul de bază pentru versiunea care a adus mărcii Mini cele trei victorii din Raliul Monte-Carlo.
Tot această versiune a fost și sursa de inspirație pentru Nicholas Upton care are acum în garaj o variantă unică a modelului Morris Mini-Traveller.