Features

Nissan Juke și 5 sfaturi pentru poze cool cu mașini pentru Instagram

Ne-am plimbat câteva zile cu noul Nissan Juke, am făcut niște poze, iar dacă vă plac, avem pentru voi și 5 sfaturi pentru poze cool cu mașini pentru Instagram.

Pentru multe dintre noi, Instagram a devenit cel mai important mediu de comunicare – sentimente, activități, hobby-uri, toate sunt ‘instagramate’ zi de zi. În peste 80 de milioane de fotografii postate zilnic pe Instagram.

Evident, și mașinile ocupă un loc important printre pasiunile pe care le afișăm zi de zi pe Instagram.

Fie că este vorba de „partenerul” nostru de mișcare, de mașină în sine, de locurile în care mergem sau lucrurile pe care le facem, facem eforturi ca pozele să iasă cât mai bine.

Noi ne-am jucat puțin cu noul Nissan Juke. Un model cu un design îndrăzneț și modern, cu multiple variante de personalizare (pentru că ne dorim în ziua de azi o mașină cât mai specială, unică, doar a noastră, nu-i așa?) și foarte instagramabil, precum vei observa.

Dar orice mașină poate „da bine” în pozele făcute chiar cu telefonul mobil din dotare. Iată 5 sfaturi pentru poze cool cu mașini pentru Instagram pe care le-am extras din discutiile cu Marooni, fotograful nostru preferat.

Caută cel mai bun unghi

Nu folosi niciodată zoom-ul atunci când pozezi cu telefonul mobil. Mișcă-te în jurul mașinii tale până când găsești cele mai bune unghiuri posibile. Doar un pas la dreapta sau în stânga poate modifica impactul vizual al liniilor mașinii.

Te poți juca de asemenea cu distanța dintre lentilă și mașină. Dacă duci mașina într-un spațiu mare deschis, de exemplu, vei da o perspectiva diferita fotografiei tale. Dar și un anumit element, o parte a mașinii, poate arăta spectaculos în poze.

Atenție la faruri și roți

Când faci poze unei persoane, unul din cele mai bune unghiuri este cel de la nivelul ochilor acesteia. Când vine vorba despre mașini, farurile preiau rolul ochilor.

Nu lăsa farurile frontale aprinse, pozițiile sau luminile de zi cu LED, care sunt mai discrete, vor fi mult mai atrăgătoare în poza ta. Pozată din spate, mașina arată mult mai bine cu stopurile aprinse.

Roțile ar trebui să fie îndreptate înainte sau într-o parte pentru a adăuga un plus de sportivitate mașinii.

Vremea rea este de fapt foarte bună pentru fotografii

Cerul albastru, fără nori, este spectaculos la vedere, dar pentru fotografii poate fi o mare problemă, pentru că sorele puternic creaza umbre si reflexii nu foarte estetice.

Norii, ploaia, zăpada, toate acestea adaugă un plus de dramatism pozelor tale, creând o atmosferă interesantă. Ceața sau alte fenomene meteo de acest gen pot conferi o senzație de calm imaginii tale, spunand o poveste diferita. Ninsoarea și zăpada crează un cadru spectaculos, iar pozele vor fi cu certitudine foarte apreciate (dacă nu mă crezi, verifică pe contul nostru de Instagram).

Am avut noroc însă și cu accentele de culoare, albastre ale noului Nissan Juke (carcasele retrovizoarelor, ornamentele farurilor, barelor de protecție, roților și pragurilor) care se văd foarte bine în fotografii. Fac pare din pachetul de personalizare „Power Blue” al acestui model, care, alături de pachetele Enigma Black, Crom și Energy Orange, îți dă posibilitatea de a obține o mașină fix pe gusturile tale.

Ia cu tine diferite props-uri

Props-urile sau recuzita sunt indispensabile astăzi cam oricărui “shooting” pentru Instagram. Gândește-te la o poveste, un context în care vrei sa pui mașina și alege recuzita în consecință.

Dacă ești fan cafea, asemenea mie, de exemplu, poți folosi cana preferată. Sau poți face o oprire la coffeeshop-ul favorit pentru o cafea to go.

Eu m-am distrat puțin și cu recipientul noului parfum Kenzo World Intense. Ne-am jucat cu focus-ul și ne place ce a ieșit. Mai ales că Nissan Juke are un design aparte, foarte îndrăzneț și contemporan.

Personajele însuflețesc atmosfera

Un personaj pune în valoare orice obiect neînsuflețit. Așa că, ideal ar fi să ai pe cineva cu tine – “copilot” – care să îți facă poze cu mașina. Sau poți opta pentru un trepied. Mai ales dacă găsește un loc mai puțin aglomerat, unde nu vei incomoda în niciun fel circulația.

Încearcă și ipostaze mai amuzante, precum o poză în portbagaj sau prin trapa mașinii, dacă aceasta este dotată cu așa ceva. Și chiar câteva poze în mișcare!

Pentru a edita fotografiile există o mulțime de aplicații pe care le poți folosi. Recomandarea noastră este să ajustezi pentru început claritatea (sharpness), apoi un pic de “vignette” poate atrage atenția asupra mașinii. Poți folosi și un efect de granulare (grain) sau de culoare (warm, cool, etc.) dacă se potrivește subiectului. Ultimele retușuri ale imaginii includ de obicei funcțiile Ambience și Saturation.

În poze, noi ne-am jucat cu noul Nissan Juke, așa cum am mai spus. Ceea ce nu se vede însă în poze și m-a impresionat la modelul Nissan Juke 2018 este nivelul de dotare.

Mai exact sistemele de asistență la condus – tehnologiile Nissan Intelligent Mobility: sistemul Intelligent Around View Monitor, care simplifică maxim manevrele de parcare; sistemul Dynamic Control, care adaptează vehiculul la modul în care simți tu că vrei să conduci; sistemul de faruri și ștergătoare inteligente, fiind doar câteva dintre dotările mașinii. Le poți descoperi pe toate pe site-ul oficial Nissan România.

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram

Din aceeași categorie

Calendarul Pirelli 2024 a fost prezentat oficial la Londra

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de...

Abbie Eaton se antrenează pentru raliuri cu Adrien Fourmaux

Abbie Eaton, pilot în competiții de monoposturi și de...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Audi Q8 e-tron

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Volkswagen ID. Buzz

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

Cele mai recente

Calendarul Pirelli 2024 a fost prezentat oficial la Londra

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de...

Abbie Eaton se antrenează pentru raliuri cu Adrien Fourmaux

Abbie Eaton, pilot în competiții de monoposturi și de...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Audi Q8 e-tron

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Volkswagen ID. Buzz

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

Citroën prezintă noul ë-C3

Modelul complet electric ë-C3 oferă cel mai bun confort...

Calendarul Pirelli 2024 a fost prezentat oficial la Londra

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de 60 de ani, care a creat una din cele 50 de ediții ale Calendarului Pirelli....

Abbie Eaton se antrenează pentru raliuri cu Adrien Fourmaux

Abbie Eaton, pilot în competiții de monoposturi și de GT, s-a antrenat împreună cu pilotul de raliuri Adrien Fourmaux pe probele speciale din EA...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Audi Q8 e-tron

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un tur de aproape 2.000 de kilometri cu 8 mașini electrice. Astăzi câte ceva despre Audi...