Noua Mazda3 obține premiul cel mare la Red Dot Awards 2019

0
29
Noua Mazda 3 - Red Dot Award

Noua Mazda3 a obținut premiul „Red Dot: Best of the Best” în cadrul concursului pentru design de produs Red Dot 2019.

Cea mai înaltă distincție a competiției este acordată produselor al căror design este considerat cu adevărat inovator și vizionar. Compacta de generație nouă se alătură listei tot mai mari de modele Mazda premiate, proiectate conform filosofiei Kodo: Soul of Motion.

Exprimând estetica japoneză într-o formă simplă, unică, designerii noii Mazda3 au eliminat muchiile, astfel încât panourile caroseriei să reflecte împrejurimile. Abordarea „less is more” se aplică întregii mașini. Componente precum farurile și stopurile, de exemplu, au un stil curat, fără elementele inutile.

Performanța mașinii reflectă acest mod de gândire. Construit în jurul centricității umane pentru a spori bucuria de a conduce, noua Mazda3 se simte complet natural în timp ce accelerează, virează sau frânează, dar filtrează reacțiile mașini la drum, înainte ca acestea să fie resimțite de pasageri. Habitaclul este aranjat într-o simetrie perfectă cu șoferul.

Noul scaun, de exemplu, păstrează pelvisul în poziție verticală, permite mișcarea naturală a corpului și, prin urmare, ajută la reducerea oboselii. Noua Mazda3 va fi, de asemenea, primul model echipat cu Skyactiv-X, motorul revoluționar pe benzină al Mazda care oferă eficiența unui diesel.

Juriul internațional a selectat mai puțin de 100 de produse pentru premiul „Best of the Best” din cele peste 5.500 de înregistrări primite din 55 de țări. Criteriile de selecție includ inovația, funcționalitatea, ergonomia și longevitatea.

Mazda și ceilalți câștigători își vor primi premiile pe 8 iulie în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Red Dot 2019 care va avea loc la Teatrul Aalto din Essen. Noua Mazda3 se va alătura apoi expoziției „Design on Stage” a produselor premiate la muzeul Red Dot Design Museum Essen și va fi prezentată în anuarul Red Dot, pe site-ul dar și în aplicația de design a competiției.

Acesta este cel de-al șaptelea premiu Red Dot de până acum pentru modelele Kodo Mazda, după cele primite de MX-5 RF în 2017, MX-5 Soft Top, CX-3 și Mazda2 (toate în 2015), generația anterioară Mazda3 (2014) și Mazda6 (2013).

Lansată în 1955, Red Dot este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. Câștigătorii designului de produs, selectați în acest an din 48 de categorii, inclusiv mașini și motociclete, și-au câștigat dreptul de a purta simbolul Red Dot, o emblemă internațională de excelență.

Citește și: Renault lansează Captur RED EDITION

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram