Noul Porsche Macan este disponibil în Europa

0
96
Porsche Macan

Mi-a plăcut de la prima vedere, la Salonul Auto de la Paris. Printre toate modelele spectaculoase lansate acolo, Porsche Macan mi-a atras atenția imediat.

Nu știu dacă faptul că este Porsche, că este un SUV sau culoarea aceea baby blue (pe mașină poartă numele de Miami Blue) pe care aș remarca-o oriunde, în orice împrejurare. Știu doar că m-am oprit pentru minute în șir la standul Porsche admirându-l. Și, evident, pozându-l.

Acum, noul Porsche Macan, modelul pe care l-am admirat îndelung la Paris, poate fi comandat și în România.

Porsche Macan

Este un Porsche, deci nu cred că se așteaptă cineva la un chilipir. Prețul începe de la 61.612 euro (TVA inclusă). Dar tocmai pentru că este vorba de un Porsche, și dotările standard depășesc așteptările: faruri cu LED, noul PCM (Porsche Communication Management) cu navigație online și Connect Plus și un sistem de alarmă antifurt, cu supraveghere interioară.

De la prima vedere, este evident că noul Porsche Macan arată bine. Noul design al părții frontale, ce a fost complet reproiectată și pare acum mai lată, precum și panoul tridimensional cu LED-uri din partea din spate, îi dau un farmec aparte.

Am menționat deja noua culoare Miami Blue, absolut genială, deși nu mi-aș fi imaginat că se poate potrivi unui SUV, cu atât mai puțin unuia sofisticat precum Porsche Macan. Alături de această culoare, mai poți opta pentru trei noi culori de caroserie, la fel de speciale: Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic și Crayon.

Noul Porsche Macan promite un nivel de confort superior și o experiență la volan mai plăcută ca niciodată.

Porsche Macan

Pentru noul Macan este disponibilă o gamă extinsă de opțiuni cu sisteme avansate de asistență.

Volanul sport GT, de exemplu, disponibil opțional, reflectă stilul modelului legendar Porsche 911.

Un comutator pentru schimbarea modului de condus, integrat în volan – inclusiv butonul ”sport response” – face parte din pachetul opțional Sport Chrono, care poate fi inclus pe Macan.

Noul sistem de asistență în trafic utilizează funcția Adaptive Cruise Control pentru a permite vehiculului să ruleze la viteze de până la 60 km/h, asigurând călătorii mai plăcute și mai relaxante. Pe lângă abilitatea de a accelera și de a frâna semi-automat, sistemul ajută șoferul să rămână pe banda sa în ambuteiaje sau atunci când traficul e încetinit.

Porsche Macan

Porsche a extins și lista opțiunilor de confort, care include acum un parbriz încălzit și un ionizator de aer. Acesta din urmă, împreună cu filtrul de aer pentru particule fine (inclus în echiparea standard), îmbunătățește calitatea aerului din habitaclu.

Noul Macan oferă și o gamă largă de posibilități digitale prin utilizarea noului Porsche Communication Management. Complet interconectat în echiparea standard, noul sistem include navigație online, pregãtire pentru telefonul mobil, două interfețe audio și control vocal inteligent.

Alte dotări standard includ Porsche Connect Plus (cu modul de comunicare LTE și cititor de cartele SIM), hotspot WLAN și o serie de servicii Porsche Connect.

Abilitatea de conectare la Here Cloud, care este utilizată în scopuri de navigație, este esențială. Datele din cloud furnizează conducătorului auto informații actualizate online, permițând astfel recalcularea rapidă a rutei.

Aplicațiile Porsche Connect și Porsche Car Connect îi permit conducătorului auto să comunice cu SUV-ul său Macan prin intermediul smartphone-ului. Aplicația Offroad Precision poate fi utilizată pentru a face experiențele off-road cu noul Macan chiar mai autentice și pentru a le înregistra.

Noul Porsche Macan vine echipat cu un motor turbo cu patru cilindri eficient, pe benzină, de 2,0 litri, ce livrează o performanță de 245 CP. Consumul mixt se situează la 8,1 l/100 km iar emisiile CO2 mixte la. 185 g/km.

Porsche Macan

Citește și: Un Mini clasic electric? Da, vreau și eu!

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram