Noul Range Rover Evoque a fost prezentat la Londra

0
210
Noul Range Rover Evoque

Cum putea fi noul Range Rover Evoque? Rafinat, luxos și performant, evident! Tocmai a fost prezentat la Londra și arată spectaculos!

Lansarea noului Range Rover Evoque era un moment așteptat cu nerăbdare de fashioniste și numeroșii fani ai brandului. Pentru că micul SUV cu veleități de off-road este una dintre cele mai frumoase și fashionable mașini.

Noul Range Rover Evoque

Partea frontală a mașinii a suferit câteva modificări, apropiindu-se acum mai mult ca design de modelele mai mari Range Rover. Veste bună deci pentru împătimiții mărcii.

Noul Range Rover Evoque este, de altfel, conceput, dezvoltat și manufacturat în Marea Britanie. Un detaliu care contează pentru foarte mulți.

Caracteristica despre care însă se vorbește cel mai mult legat de noul Range Rover Evoque este așa numita „capotă transparentă”. Nu, nu este vorba de o capotă din sticlă sau prin care să se vadă efectiv.

Ci de tehnologia „clear sight”, care permite, datorită imaginilor preluate de camerele situate în partea frontală a mașinii și în oglinzile retrovizoare, să vezi în față ca și când capota ar fi transparentă.

Așa cum îți imaginezi, este de mare ajutor în manevre în cazul în care nu ai suficient spațiu în față sau trebuie evitate diferite obstacole.

Și dacă tot am vorbit de imaginile preluate de camerele exterioare, acestea sunt afișate în interior pe un display central care arată fix ca o tabletă îngustă. Tot o astfel de „tabletă” se află și în spatele volanului pentru afișarea diferitelor informații care în modelele clasice ar fi redate de ceasurile / instrumentarul de bord.

Noul Range Rover Evoque

Se pare că vizibilitatea este cuvântul de ordine pentru noul Range Rover Evoque. Nu mai ai nicio problemă nici atunci când încarci portbagajul. Ni se întâmplă tuturor să „renunțăm” la oglinda retrovizoare interioară pentru a bloca luneta cu diferite bagaje, nu-i așa?

În noul Evoque nu mai ai această problemă deoarece oglinda se transformă în display pentru camera din spate, afisând imaginea completă a împrejurimilor. Este ca și când ai vedea nemijlocit în spate.

S-a pus foarte mult accentul și pe elementul eco. În interiorul mașinii, s-au folosit plastic reciclat, țesături de lână și eucalipt pentru tapițerii.

Noul Range Rover Evoque

Există de asemenea și o motorizare hibridă, bateria se încarcă la frânare oferind posibilitatea de a rula la viteze de până la 17-20 km/h exclusiv pe această baterie. Deci consum de carburant și emisii zero! Iar viteza de 20 km/h este probabil mai mult decât beneficiem într-un trafic aglomerat, în oraș.

Noul Range Rover Evoque

Și ca să nu te plictisești niciodată, noul Evoque este dotat si cu Apple Car Play și Android Auto. Ai legat telefonul și îți poți asculta muzica preferată și îl poți opera complet din mașină.

Cool facts:

  • 53 de sticle de plastic reciclate intră în compoziția scaunelor unui singur model Evoque
  • Designerul Ashley Williams a creat o rochie specială folosind materialul textil special conceput din materiale reciclate pentru tapițeria noului Evoque.
  • Mulberry a creat o colecție de genți de călătorie inspirată de noul SUV Range Rover. Gențile reproduc modelul grilei mașinii și au în compoziție fibrele de eucalipt care se regăsesc și în interiorul mașinii. Vor fi disponibile în ediție limitată pe mulberry.com/range-rover, în două variante de dimensiune și două culori.
  • Ceasul Zenith va lansa de asemenea o ediție limitată (la 200 de exemplare) dedicată noului Evoque. Acesta este inspirat, atât ca design cât și cromatic, de noul model.
  • Nu au ratat lansarea noului Range Rover Evoque de la Londra vedete precum Guy Ritchie, Richard Madden (Game of Thrones), Luke Evans și Mollie King.

Noul Range Rover Evoque va fi comercializat în toată lumea de la începutul anului viitor. Eu abia aștept să îl văd live și pe drumurile de la noi!

Citește și: 7 sfaturi care te ajută să fii pregătită, tu și mașina, pentru perioada rece

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram