Noul serviciu de e-car sharing oferit de SPARK este disponibil în București

0
250
e-crar sharing Spark

Dacă ți-ai dorit să conduci o mașină electrică o poți face acum prin noul serviciu de e-car sharing oferit de SPARK, care pune la dispoziție o flotă formată exclusiv din autoturisme electrice și care pot fi închiriate direct din aplicație.

SPARK, un start-up lituanian prezent și în Bulgaria, oferă închirierea de mașini electrice într-un mod mai accesibil și convenabil. Unul dintre avantajele-cheie ale SPARK este că nu trebuie să depui garanție, nu trebuie să semnezi acte de predare și poți închiria și elibera mașina foarte ușor și rapid de pe telefonul mobil.

SPARK începe cu 50 de vehicule, Nissan Leaf 40 și Renault Zoe, iar obiectivul este de a ajunge, în următoarele luni, la un total de 100 de vehicule, ce pot oferi o autonomie de peste 200 de kilometri cu o singură încărcare.

Prețurile finale sunt de 1,20 lei/minut pentru Renault ZOE și de 1,40 lei/minut pentru modelul premium Nissan Leaf 40. Clienții SPARK au alocați 150 de km gratuiți pe zi, după care vor trebui să achite o taxă suplimentară de 0,75 lei/km pentru ZOE și de 0,85 lei/km pentru Nissan Leaf. Durata minimă de închiriere este de 12 minute și nu există o durată maximă de utilizare.

Cu SPARK nu trebuie să-ți faci griji cu privire la costurile de parcare, deoarece utilizarea parcărilor publice din București este gratuită pentru vehiculele electrice. Pentru reîncărcarea bateriilor, clienții SPARK pot utiliza rețeaua de stații de reîncărcare a partenerilor companiei – E-charge și Eldrive.

Poți găsi stații de încărcare E-charge în 19 locații din București și 46 de locații la nivel național. Totodată, utilizatorii serviciilor SPARK vor putea încărca mașinile în locațiile Eldrive, care au anunțat că vor deschide mai multe stații de încărcare în București și în țară în perioada următoare. Eldrive deține cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice din Europa de Sud-Est.

Mașinile pot fi găsite în zonele speciale SPARK, ce acoperă în prezent majoritatea punctelor importante din centrul orașului, cum ar fi Piața Unirii, Piața Romană, Gara de Nord, Cotroceni, Parcul Izvor, Palatul Parlamentului, Piața Obor, Piața Iancului, Piața Muncii, Dristor și multe alte zone centrale. Modelul de închiriere de la SPARK nu-i obligă pe utilizatori să aducă înapoi mașinile de unde le-au luat, ci să le lase în una din zonele indicate pe harta aplicației.

flota e-car sharing Spark

Cum funcționează serviciul Spark? 

Ce îți trebuie înainte de apela la serviciile SPARK:

– Aplicația „Spark – Your Electric Drive”, ce poate fi descărcată din Google Play sau App Store;

– Permis de conducere valabil (obligatoriu cel puțin un an de conducere);

– Un cont activ de plăți.

Înainte să poți folosi mașinile din flota SPARK, trebuie să-ți creezi cont în aplicația SPARK. După câțiva pași de înregistrare, urmează etapa de validare a profilului de utilizator. Odată cu validarea tuturor actelor și informațiilor, poți căuta mașinile care se află în cea mai apropiată zonă SPARK indicată pe hartă.

Apoi trebuie să apeși butonul rezervă, moment în care mașina va fi vizibilă pe hartă doar pentru tine. Când ajungi în dreptul mașinii, butonul de rezervare se va transforma în buton de deblocare. Vei găsi în mașină setul de chei al acesteia, care îți va permite să închizi autovehiculul atunci când este parcat. La încheierea sesiunii de închiriere, trebuie să lași cheile în mașină înainte de a lăsa mașina. Sesiunea de utilizare se va închide doar în momentul în care activezi opțiunea din aplicația SPARK. Ulterior, mașina va reapărea pe hartă ca fiind disponibilă pentru următorul utilizator.

Despre SPARK

SPARK este un brand internațional de e-car sharing din Europa. Compania privată „SPARK Technologies UAB” (Lituania) controlează operațiunile SPARK din Lituania, Bulgaria și România. Fondatorul și CEO-ul companiei este Nerijus Dagilis, cel care a lansat serviciul în premieră în Vilnius, în 2016. Investițiile în dezvoltarea companiei au ajuns deja la aproape 10 milioane de euro.

Citește și: Nu lasă o pană de cauciuc să-ți strice ziua

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram