Nu pleca în vacanță cu mașina fără să faci o verificare minimă din punct de vedere tehnic

0
119
vacanță cu mașina
Foto: NomadSoul1 / emvato elements

Ai decis să pleci în vacanță cu mașina? Atunci nu pleca înainte să faci și o minimă verificare din punct de vedere tehnic. 

Ador sa plec în road trip și recunosc că aș pleca într-o vacanță cu mașina oricând. Dar nu plec niciodată fără să fac și o minimă verificare din punct de vedere tehnic a acesteia, mai ales dacă urmează un drum lung.

În urma unui studiu efectuat Marea Britanie, da, da exact acolo unde sunt toți oamenii de știință 😂, 49% dintre cei care pleacă în vacanță cu mașina nu iau în considerare o verificare minimă a acesteia înainte de plecare.

Studiul arată că noi femeile suntem mai preocupate ca mașina să fie verificată înainte de plecare decât bărbații, chiar dacă nu suntem noi la volan pe tot parcursul călătoriei.

Așadar, dacă te pregătești să plec în vacanță cu mașina, îți recomandăm să insiști ca prietenul tău să facă măcar o verificare de rutină, sau chiar să preiei tu inițiativa și să te ocupi de asta. Evident, asta nu te scutește 100% de probleme tehnice pe drum, dar măcar poți să previi anumite lucruri.

La plecare sigur vei opri într-o benzinărie pentru alimentare. Tot aici poți să faci o verificare a presiunii aerului în pneuri și dacă nu te descurci tu cu aparatul disponibil lângă pompă, sigur cineva din benzinărie te va ajuta cu plăcere.

Asigură-te și că mai ai suficient lichid de parbriz și cumpără și o sticlă de rezervă pentru situațiile în care vei avea nevoie pe drum.

Dacă pleci doar tu cu prietenele tale la drum lung, asigură-te că știi unde sunt sculele de care ai nevoie pentru a schimba o roată, un incident destul de frecvent, și că ai antifurtul la îndemână, dacă roțile tale sunt prevăzute cu acest sistem de protecție.

De asemenea, asigură-te că roate de rezervă este în stare bună să nu ai vreo supriză dacă o să fie nevoie să schimbi roata.

În plus, așa cum cauți un hotel sau locații drăguțe pe Tripadvisor, interesează-te la recepția hotelului unde te-ai cazat dacă există un service sau o vulcanizare în apropiere și nu e rău să-ți salvezi un număr de telefon în agendă. Preventiv.

Să ai o vacanță frumoasă și fără incidente! 😉

Articolele de pe SHEdrives,ro  se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii artizanale din România.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!