Respectă limitele de viteză pentru a fi în siguranță

0
51
Respectă limitele de viteză pentru a fi în siguranță

De câte ori nu ai considerat limitarea de viteză pe o anumită porțiune de drum nejustificată și ilogică? Însă cel mai important este să o respecți! 

Pericolul vitezei există și este cât de poate de real. Și mi-ar plăcea să fim un număr cât mai mare care conștientizează acest pericol.

Atunci când ești la volan tu decizi viteza cu care ruleazi, nimeni altcineva nu este implicat în această decizie. Depășirea, nerespectarea limitei de viteză legală pe o anumită porțiune este un act conștient și deliberat.

De foarte multe ori, reducerea vitezei pe drumurile naționale, în special pe cele cu o singură bandă pe sens (adică majoritatea covârșitoare a drumurilor noastre), contribuie la reducerea semnificativă a accidentelor și victimelor.

Limitele de viteză se impun pentru că nu poți ști niciodată ce se află după colț pe un drum rural și nu ai vizibilitate foarte bună pe o porțiune virajată. Poate fi o altă mașină, care se deplasează de asemenea cu viteză, poate fi un grup de cicliști, un animal domestic care traversează strada, un animal sălbatic, un tractor care se deplasează cu viteză redusă, o căruță…

Până în momentul în care ai deplină vizibilitate în față, trebuie să fii pregătită să anticipezi ce s-ar putea afla în fața ta. Respectând limita de viteză legală faci un pas important în a te proteja pe tine și pe ceilalți participanți la trafic.

Așa că acordă-ți un moment de reflecție asupra vitezei cu care rulezi, și redu-o atunci când este nevoie. Poți preveni astfel accidentele rutiere și reducerea impactului și a gravității urmărilor unui accident, dacă acesta are loc.

Iată cinci sfaturi legate de viteză, pentru a călători în siguranță:

  • Acordă-ți suficient timp atunci când trebuie să ajungi la o întâlnire importantă. Pornește puțin mai devreme decât estimezi că ar fi necesar pentru a ajunge la timp pentru a nu fi tentată să „gonești” pentru a ajunge la timp. Faci astfel din fiecare drum cu mașina o experiență plăcută, lipsită de stres.
  • Concentrează-te la drum. Fii atentă la toate semnele de circulație, în special la cele ce indică limita de viteză pe fiecare porțiune de drum. Din fericire, sistemele moderne de navigație și aplicațiile au acum și funcția de a citi aceste limite și de a te informa asupra lor.
  • Respectă limitările de viteză în zonele în care sunt lucrări. Sau cele din apropiere de zonele cu școli. Cu certitudine, limita în aceste zone este de 30 km/h.
  • Anticipează schimbările limitelor de viteză. Fii atentă la detaliile care indică astfel de schimbări – intrarea într-un sat, ieșirea de pe un anumit tip de drum, lucrări…
  • Fii atentă în momentul în care părăsești autostrada, de multe ori limita de viteză se modifică brusc, scăzând la doar 50-60 km/h.

Citește și: Becky Evans: Queen of cars

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram