La fiecare început de an mă simt mai motivată și îmi stabilesc noi obiective pe care sper să le ating în final. 2018 a însemnat pentru mine și lansarea platformei shedrives.ro, așa că o parte din planuri sunt legate și de mașini.
Clar, legat de asta, rezoluțiile mele sunt legate de siguranța la volan, de protecția mediului și de cum s-ar putea găsi soluții pentru eficientizarea traficului în orașele aglomerate.
Am intrat în 2019 așa că dacă te gândești să-ți cumperi o mașina nouă ține cont și de efectele pe care le are aceasta asupra mediului. Încearcă să arunci un ochi și pe emisiile de noxe, chiar dacă, cel mai probabil, acesta este ultimul lucru care contează acum atunci când vine vorba de achiziția unei mașini. Din păcate.
Toți constructorii fac eforturi mari pentru a scădea nivelul de emisii și asta este îmbucurător pentru mediu. Ia în calcul o mașină electrică pentru că vine cu numeroase avantaje, chiar dacă prețul este mai mare. Să sperăm că se va păstra bonusul de până acum, de 10.000 euro oferit la achizționarea unei astfel de mașini. Am testat câteva modele electrice în 2019 și am fost plăcut surprinsă de versatilitatea lor în oraș, dar și în ieșirile extra-urbane.
De asemenea, dacă ești în căutarea unei mașini noi încearcă să alegi o versiune cu cât mai multe dotări în ceea ce privește siguranța. Poate sunt ceva mai mulți bani pe care trebuie să-i scoți din buzunar la început, dar sigur vei aprecia foarte repede noile tehnologii din domeniu care nu doar îți fac viața la volan mai ușoară, ci și mai sigură.
Un alt lucru pe care ar trebui să-l faci în fiecare an este să mergi la oftalmolog pentru un control. Mai ales dacă nu poți să citești un număr de înmatriculare aflat în fața ta la 20 de metri.
Nu pleca niciodată la drum lung fără a te informa în prealabil de condițiile meteo din zonă.
De asemenea, nu pleca niciodată cu mașina dacă ai zăpadă pe ea, dacă sunt geamurile, farurile sau numerele de înmatriculare murdare. Îți ia doar câteva minute să le cureți și ești mult mai în siguranță pe drumurile de la noi.
Îți mai recomand ca în fiecare săptămână să petreci 10 minute verificând lucruri esențiale la mașina ta: nivelul de lichide, presiunea în pneuri, gradul de uzură al anvelopelor sau al ștergătoarelor de parbriz. Aceste lucruri te vor scuti de o gramadă de neplăceri. Și pentru a-ți face viața mai ușoară lucrăm la o serie de tutoriale pe care le poți descoperi în curând pe shedrives.ro.
Condu cât mai “eco” posibil. Încearcă să exploatezi cât mai eficient cutia de viteze și puterea motorului. Nu are sens să accelerezi la maximum nici la plecarea de la semafor și nici când te apropii de unul. Conducând astfel vei face economie de combustibil, care se traduce în mai puține noxe în oraș.
Anticipează lucruri atunci când ești la volan. Încearcă să-ți dai seama ce fac colegii din trafic, fii atentă la semnele de circulație și adaptează-ți ritmul de mers în concordanță cu asta.
Și nu pleca niciodată la drum lung fără să realimentezi cu benzină și fără să te asiguri că ai în mașină strictul necesar (apă, ceva de ronțăit, haine călduroase pe timp de iarnă) pentru eventualitatea unui incident care să te țină mai mult timp pe marginea drumului.
Am început un an nou și mașina ocupă un loc important în viața mea. Dacă și pentru tine este la fel, m-aș bucura ca unele dintre rezoluțiile tale pentru 2019 să fie legate și de rularea în siguranță și fără incidente la volan.
Drive safe!