Road trip în Haferland

0
139
Road trip în Haferland cu BMW X1

În fiecare an, la final de iulie, ținutul săsesc își dezvăluie publicului tradițiile, valorile și frumusețile în cadrul festivalului Săptămâna Haferland.

Anul trecut am avut șansa de a petrece câteva zile minunate în Haferland, decoperind peisajele de basm, tradiții și meșteșuguri încântătoare, și nu în ultimul rând delicii culinare ale căror rețete s-au transmis din generație în generație de-a lungul timpului…

Anul acesta, dată fiind situația, din respect și considerație pentru comunitate, Săptămâna Haferland s-a mutat online, pe haferland.ro, Facebook și Instagram.

Evident, puteți explora tărâmul de basm și puteți pune la cale o evadare în natură, dar pe cont propriu, nu în cadrul festivalului ca în anii trecuți.

Sunt o multitudine de locuri de vizitat și explorat în Haferland: Archita, Cloașterf, Homorod, Rupea, Saschiz, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Viscri… De unele sigur ai auzit, dar să știi că toate merită descoperite.

Eu îți propun un road trip de weekend în Haferland, cu intinerariul parcurs anul trecut în preview-ul festivalului, în compania unui BMW X1 la volanul căruia ai impresia că plutești. Și niciun drum sau obstacol nu îți poate sta în cale.

5 escale îți recomand pe acest itinerariu:

Roadeș

În Roadeș îți vei bucura privirea un peisaj absolut fermecător. Beneficiind, asemenea majorității satelor vizitate, de o biserică fortificată, dovadă vie a vremurilor agitate cărora comunitatea le-a făcut față, satul oferă o priveliște uluitoare, desprinsă parcă din poveștile lui Tolkien.

Criț

Criț unul dintre cele mai frumoase sate săsești. Și aici, timpul pare că s-a oprit din curgerea sa lină. Pare oprit într-un moment perfect, de armonie totală.

Casele cu tencuială colorată, ulițele boeme, atmosfera de poveste te vor cuceri. Lasă-ți timp pentru a te plimba în voie și a admira fermecătorul Criț.

Biserica fortificată, complet renovată, este must see & visit dacă ajungi în Criț.

Cloașterf

În Cloașterf am avut parte de o supriză totală. Un boutique hotel inspirat de tradițiile săsești, ce își tratează vizitatorii cu cea mai autentică ospitalitate săsească: Dominic Boutique.

M-am îndrăgostit de cabanele micuțe, diferit decorate, în care te poți caza pentru o experiență autentică a ținutului Haferald, dar și de curtea paradisiacă ce te îmbie la relaxare.

Archita

În Archita am avut parte de o altă surpriză. Pe lângă frumusețea de netăgăduit a locului, care l-a cucerit chiar și pe prințul Charles, care a și cumpărat o casă pe care a recondiționat-o, sătenii au aici o îndeletnicire aparte. Pe care o împărtășesc cu vizitatorii, în numeroase feluri. Este vorba despre vânătoarea de trufe.

Saschiz

Saschiz a fost ultima oprire de pe harta Haferland anul trecut. Și mi-ar fi plăcut să zăbovesc puțin mai mult, pentru a admira creațiile meșteșugarilor din zonă.

Am vizitat un atelier de olărit și am privit cu admirație întreg procesul de creație.

Iar la final am luat și o binemeritată pauză… într-un alt loc de vis, greu de descris în cuvinte. Imaginează-ți doar că îți bei ceaiul sau cafeaua într-o oază de verdeață, în liniște, în aer curat… Așa este la Tei, ceainăria de basm din Saschiz, pe care îți recomand să o vizitezi.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!