Scaunele pentru copii trebuie să aibă obligatoriu alarmă în Italia

0
157
Scaunele pentru copii trebuie să aibă obligatoriu alarmă în Italia

Pleci în Italia în vacanță cu copiii și închiriezi o mașină de acolo? Atunci trebuie să ții cont că s-a schimbat legislația și trebuie să te asiguri că scaunul pentru copii este echipat cu un sistem special de alarmă.

Începând cu luna noiembrie, în Italia s-a introdus o nouă prevedere în codul rutier care prevede măsuri sporite de siguranță pentru copiii până la 4 ani. Astfel, scaunul de mașină trebuie să fie echipat cu un sistem special de alarmă care să trimită automat o notificare pe telofonul mobil al părinților dacă acesta a fost uitat în mașină și să emită semnale acustice și vizuale pentru a semnaliza acest lucru.

Modificarea din codul rutier italian vine după ce în ultimii ani numărul copiilor uitați în mașină a crescut alarmant, în 2019 înregistrându-se și 4 cazuri de copii care au murit din cauza căldurii fiind lăsați în mașină pe perioada verii.

Dacă ești pasionată de călătorii, citește și Traveling Mag!

Obligația se aplică tuturor vehiculelor înmatriculate în Italia, iar amenda pe care trebuie să o plătești este între 81 și 326 de euro, plus 5 puncte de penalizare. Dacă punctele de penalizare nu te afectează în România, amenda cu siguranță îți va da peste cap bugetul de vacanță.

Atunci când închiriezi o mașină, compania de la care faci asta trebuie să-ți ofere un scaun pentru copil care să dispună de acest sistem. Nu este obligația ta să vii cu scaunul de acasă, dar dacă închiriezi mașina și nu ai un astfel de scaun în mașină tu plătești amenda și nu compania de asigurări.

Deci, mare atenție dacă mergi în vacanță în Italia și închiriezi o mașină de acolo. Asigură-te că scaunul pentru copii estee echipat cu alarmă și conectează-ți telefonul prin bluetooth la dispozitivul special.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!