Scor maxim de 5 stele Euro NCAP 2019 pentru noul Nissan JUKE

0
16
Noul Nissan Juke

Noul Nissan JUKE a primit scorul maxim de cinci stele din partea organizației independente Euro NCAP, clasându-se printre cele mai sigure vehicule din segmentul B-CROSS.

Noul Nissan JUKE a obținut scorul maxim de cinci stele pentru siguranță din partea Programului European Independent de Evaluare a Mașinilor Noi (Euro NCAP – Independent European New Car Assessment Program), fiind apreciat pentru robustețe și pentru tehnologia de vârf în materie de siguranță și prevenire a accidentelor.

Protecție excelentă a ocupanților adulți și copii

Euro NCAP a evaluat noul model cu un scor de 94% pentru protecția adulților și cu 85% pentru protecția ocupanților copii, situându-l în topul celor mai performante modele din clasa SUV-urilor de mici dimensiuni, în 2019.

Acest lucru se datorează structurii sigure și robuste a noului JUKE, construit cu oțel ultra rezistent în zonele-cheie, îmbunătățind rigiditatea și permițând în același timp ca forța unui impact să fie absorbită și disipată înainte de a ajunge la celula de siguranță a pasagerului.

Utilizarea eficientă a acestor metale speciale a permis, de asemenea, ca noul Nissan JUKE să ofere o bună vizibilitate mai bună în zona critică de siguranță.

Si noaptea vizibilitatea este îmbunătățită datorită farurilor LED standard, care cresc câmpul de vizibilitate la 10 metri.

Protecție remarcabilă pentru participanții din trafic vulnerabili

Noul JUKE a obținut un scor de 81% la testele de protecție pentru bicicliști și pietoni. Nissan JUKE oferă mai multe sisteme de siguranță active, inclusiv Frânare Inteligentă de Urgență, care avertizează șoferul și aplică frânele dacă mașina anticipează un impact cu un vehicul, pieton sau ciclist. Acest lucru este standard pentru noua gamă JUKE și garantează că șoferii se pot bucura de performanțele agile și precise ale noului crossover, fără a face compromisuri cu privire la siguranță.

Asistență și siguranță

Euro NCAP recunoaște că este întotdeauna de preferat să se prevină accidentele și acordă puncte pentru tehnologiile care îi ajută pe șoferi să evite coliziunile. Sistemul de rating din 2019 apreciază modelele care depășesc cerințele legale de securitate, reflectând cele mai noi inovații în materie de siguranță de pe piață.

Noul JUKE a obținut un rezultat excelent de 73%, datorită tehnologiilor Nissan Intelligent Mobility, care pot salva vieți. Există o suită vastă de astfel de tehnologii inteligente, inclusiv asistența avansată la conducere, Nissan ProPILOT.

Aceasta este concepută drept un alt pas către conducere autonomă pentru a facilita confortul pe rutele lungi și trafic intens pe autostradă, menținând în mod autonom noul JUKE pe banda de circulație și menținând o distanță constantă și sigură față de alte mașini.

Noul JUKE propune, de asemenea, tehnologiile inovatoare Intervenție unghi mort (Blind Spot Intervention), o premieră în segmentul B-CROSS. Această funcție sesizează când șoferul părăsește banda de circulație in mod involuntar și va readuce mașina pe traiectorie, departe de pericol. Alerta pentru traficul (Rear Cross Traffic Alert) din spate previne, de asemenea, coliziunile la ieșirea în marșarier din diverse locuri de parcare.

Modelul Nissan JUKE testat a avut echipare de serie N-Connecta DIG-T 115 CP și volan pe partea stânga, Euro NCAP confirmând faptul că rezultatele sunt valabile pentru toată gama.

Din anul 1997, Euro NCAP testează în mod independent mașinile, evaluând majoritatea noilor modele care sunt lansate pe piață pentru comercializare, pe baza criteriilor sale în continuă evoluție. Pe lângă testarea forței și rezistentei fizice reale a vehiculului în diferite coliziuni simulate, organizația testează și evaluează tehnologia de prevenire a accidentelor.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!