Features

Și ea conduce: Delia Dragomir

Delia Dragomir este o femeie de afaceri cunoscută în țară, CEO al companiei Eucom, cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România. Și, desigur, îi place să conducă. 

Delia Dragomir a pus bazele companiei alături de soțul său, Silviu Dragomir, în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat.

Delia Dragomir si Silviu Dragomir

Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client.

Am povestit cu Delia despre mașini, am determinat-o să-și amintească de experiența examenului pentru permis și am aflat cum a ajuns să cumpere mașina pe care o conduce acum.

Condusul: necesitate sau plăcere?

Pentru mine este o combinație între plăcere și necesitate. 🙂 Locuind în afara Bucureștiului, unde mijloace de transport în comun nu există, mașina este o necesitate. Avantajul este faptul că mie chiar îmi face plăcere să conduc. Și chiar dacă petrec mult timp în trafic, trece repede, pentru că ascult tot timpul un podcast, sau muzica ce mă binedispune.

De cât timp conduci?

Conduc de 20 ani.

Cum a fost când ai dat examenul pentru carnet?

Ehe.. ce vremuri… Eram studentă în Timișoara, examenul l-am dat într-o vară, la finalul sesiunii și țin minte că eram puțin flower-power, cum îmi place mie să spun, nu eram deloc stresată. A decurs totul bine.

Câte ore petreci la volan într-o săptămână?

Având în vedere că locuiesc în afara Bucureștiului, într-o săptămână în care ma învârt prin oraș, cu copiii la școală, la birou, întâlniri, la sala de sport, fac undeva la peste 15 ore pe săptămână. Dacă mai socotesc și câte o ieșire în afara Bucureștiului, se mai adaugă lejer 10 ore pe săptămână. Noi ca și familie avem obiceiul ca în weekend să ieșim, să mergem prin împrejurimi, și atunci adunăm ore, chiar dacă nu km.

Ce preferi: modelele SUV sau micile citadine?

De aproape 14 ani, de când s-a născut fiul meu Darius, prefer SUV-urile. Am ținut cont și de faptul că după el a apărut și Sonia, deci cu 2 copii, la drum lung sau prin oraș, au câștigat SUV-urile. În primul rând că sunt mai sigure și apoi sunt mult mai încăpătoare.

Nu știu alții cum sunt, însă noi avem obiceiul să umplem mașina de fiecare dată. Avem și o cutie portbagaj deasupra masinii, cam atât de încărcați plecăm. Cu atât mai mult acum, când avem și un cățel pe care îl plimbăm după noi, iar până anul trecut am avut și un arici, iar din când în când mai plimbăm și dragonii bărboși, familie numeroasă, care aduna și plimbă multe.

Delia Dragomir

Decapotabilă: yey OR ney ?

Ney – coafura nu-mi rezista în ele. 🙂

Masină electrică / Hibrid, Diesel sau Benzină?

Hibrid.

Cutie manuală sau automată?

De 14 ani doar automată.

Ai un brand sau un model favorit? De ce?

La început a fost Volvo, pentru siguranță, ulterior am trecut pe BMW. Băiatul meu este mare fan automobile și el a venit cu recomandarea.

Ce mașină conduci acum?

Dupa ce a cercetat Darius, a venit cu sugestia, ca și elemente de care am ținut cont au fost elementele siguranța, comfortul, spațiul interior și bineînțeles, estetica mașinii, trebuia să aibă o formă aerodnamică, iar câștigător a ieșit BMW X6.

„Ingredientele” mașinii perfecte, după părerea ta?

Elementele de siguranță în primul și în primul rând, cutie automată, capacitate generoasă a portbagajului, 5 locuri, SUV, capacitatea cilindrică, pentru că e important să ai putere când ai nevoie de ea.

Modelul preferat din toate timpurile?

Mercedes GT – mașina lui Batman.

La volan, fustă sau pantaloni? Tocuri sau flats?

Flats cu fustă prin oraș și cu pantaloni la drumuri lungi.

Unde îți place (sau ți-a plăcut) să conduci cel mai mult?

Singură pe autostradă în Germania, iar ca și peisaje, foarte mult mi-a plăcut în pasul Brenner-Bolzano.

Ce ai în portbagaj? Ce nu îți lipsește niciodată din mașină?

Mai nou in portbagaj am umbrela.

Iar de lipsit nu lipsesc niciodată ochelarii de soare, lipstick-ul, șervețele umede și uscate, dezinfectantul de mâini și din 2020 încoace măștile.

Cum ar fi (sau cine) partenerul / partenera ideală pentru un road trip? Și unde ați merge?

Am ocazii rare de a conduce singură, însa acelea sunt preferatele mele. Îmi reglez temperatura ideală, ascult muzica preferată la volum maxim, și accelerez fără a-mi face griji pentru ceilalți pasageri, pentru copii în mod special, iar destinația ar fi la mare, la soare și nisip fin.

O întâmplare simpatică / funny la volan?

În acel moment nu a fost funny, eram cu copiii în mașină, eram pe autostradă în Germania, jucam „Fazan”, râsete și voie bună, și deodată unul din copii ia pălăria de plajă și o pune pe capul șoferului. Acum ne amuzăm, dar atunci am tras o sperietură zdravănă.

Iar aici poți să vezi și interviul ei din cadrul emisiunii Vorbește lumea la Pro TV

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!

Din aceeași categorie

Calendarul Pirelli 2024 a fost prezentat oficial la Londra

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de...

Abbie Eaton se antrenează pentru raliuri cu Adrien Fourmaux

Abbie Eaton, pilot în competiții de monoposturi și de...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Audi Q8 e-tron

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Volkswagen ID. Buzz

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

Cele mai recente

Calendarul Pirelli 2024 a fost prezentat oficial la Londra

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de...

Abbie Eaton se antrenează pentru raliuri cu Adrien Fourmaux

Abbie Eaton, pilot în competiții de monoposturi și de...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Audi Q8 e-tron

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Volkswagen ID. Buzz

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un...

Citroën prezintă noul ë-C3

Modelul complet electric ë-C3 oferă cel mai bun confort...

Calendarul Pirelli 2024 a fost prezentat oficial la Londra

Prince Gyasi este al 39-lea artist, în istoria de 60 de ani, care a creat una din cele 50 de ediții ale Calendarului Pirelli....

Abbie Eaton se antrenează pentru raliuri cu Adrien Fourmaux

Abbie Eaton, pilot în competiții de monoposturi și de GT, s-a antrenat împreună cu pilotul de raliuri Adrien Fourmaux pe probele speciale din EA...

#ROCHARGE by Vitesco Technologies: Audi Q8 e-tron

Între 24 septembrie și 4 octombrie am făcut un tur de aproape 2.000 de kilometri cu 8 mașini electrice. Astăzi câte ceva despre Audi...