Features

Și ea conduce: Geia Manole

Geia adoră călătoriile, vinul bun și mâncarea delicioasă, iar eu urmăresc cu mare plăcere toate postările în care își relatează experiențele și aventurile.

De curând, am descoperit că Geia iubește mașinile și-i place enorm să conducă. Așa că i-am pus câteva întrebări și-am stat la povești despre toate acestea. Răspunsurile ei, mai jos…

Ce preferi, modelele SUV sau micile citadine?

Îmi plac mașinuțele mici pentru că îmi dau o libertate de mișcare mai mare și, trăind într-un oraș aglomerat, sunt mai ușor de parcat. 🙂

Cutie manuală sau automată ?

Încă nu m-am hotărât… momentan conduc cutie manuală și îmi place tare mult sentimentul când schimb repede vitezele, însă în traficul “infernal” parcă mi-ar plăcea să stau ca o prințesă și să nu mai schimb atât din pedale. Cred totuși că fiecare e cu frumusețea și senzațiile ei.

Mașini clasice sau mașini moderne ?

Clar mașini moderne pentru că îmi plac modelele mici, sport.

Fustă sau pantaloni la volan?

Orice, cu tocuri sau fără. Mă simt bine în pielea mea în orice ipostază.

Tocuri sau flats la volan?

De preferat flats pentru că știm că e mai ușor de condus în încălțări comode, însă când merg la evenimente nu am o problemă în a purta tocuri, nu am acei “pantofi de condus”.

Condusul este pentru tine o necesitate sau o plăcere?

A plecat din nevoia de mobilitate și a ajuns să îmi placă tare mult. Recunosc caă acum, la drum lung sau în vacanțe, mi-aș dori să conduc, însă mă las și condusă pentru că prietenului meu îi place la fel de mult să conducă.

Care este cea mai tare experiență a ta legată de mașini și de condus?

Cele mai mișto experiențe au fost bineînțeles legate de cursurile de condus defensiv, “acrobații” pe pistă cu un pilot și off-road pe un drum de munte super accidentat la Brătioara. Fiind pasionată de adrenalină, nou, mașini sport, un pic de viteză, sunt mereu în căutarea celor mai tari experiențe. Cred că, următoarea experiență pe lista ar fi drifturile, iar apoi poate experiența unei mașini de raliu.

Modelul preferat dintre toate cele pe care le-ai condus de-a lungul timpului?

Cred că o să rămân veșnic îndrăgostită de BMW Seria 1. Mi se pare mașina ideală pentru o fată – mică, cochetă, sport, super ușor de condus, practic mi se pare că se conduce singură, dar totuși “nărăvașă”.

Care sunt cele mai utile tehnologii / sisteme de asistență la condus, după părerea ta?

Recunosc ca nu sunt fan gadgeturi în mașină și tot felul de tehnologii, nici nu stiu sa le apreciez. Practic, pentru mine, dacă pot să îmi pun muzica preferată, dacă am un GPS și îmi e la îndemână să vorbesc la telefon, eu sunt mulțumită. Dar ceea ce mi-a plăcut la BMW Seria 1 a fost faptul că îmi memora poziția scaunului și, indiferent de cine se urca la volan după mine, dacă ar fi fost să împart mașina cu cineva, poziția 1 era cea memorată după modul meu de a conduce.

Geia Manole - și ea conduce

Ce mașină conduci în prezent? Ți-ai dori un alt model?

Mașinuța mea trebuie schimbată clar, este un VW Polo roșu, simpatic, dar care m-a purtat deja prin prea multe experiențe și e nevoie de un upgrade.

Câte ore petreci la volan într-o săptămână?

Destul de multe, minim 2 ore zilnic. Dar nu mă plâng pentru că am zis deja că îmi place să conduc și nu mă enervez dacă stau în trafic. Mă enervează însă oamenii care încurcă traficul pentru că nu știu să conducă, să se strecoare elegant sau să parcheze pe un singur loc nu pe două sau în mijlocul străzii. 🙂

Ce rol joacă mașina în viața ta?

Este o necesitate, să zic așa. Pentru mine este mijlocul de transport către casă, job și alte evenimente. Și, recunosc, la ritmul de viață pe care îl am, fără ea mi-ar fi foarte greu.

Ce nu îți lipsește niciodată din mașină?

Oh, îmi lipsesc foarte multe… nu sunt genul obsedat să am multe chestii sau să car multe după mine. Dar cred că mereu am o pereche de ochelari și bineinteles asigurarea J. In rest, chiar nu e ceva important.

Care este cea mai lungă călătorie făcută cu mașina?

Cred că un drum până la Balcik. Însă îmi place să plec mereu undeva în weekend.

Care este tipul tau de parcare preferat? (lateral, cu fața, cu spatele) De ce?

Ha haaa, asta da întrebare. E complicat. Bineînțeles că se zice că noi femeile știm să parcăm doar cu fața, dar nu e așa… parchez cum e nevoie. Însă recunosc ca nevoia m-a învățat să parchez lateral pentru că mergeam la un curs, pe o stradă unde se putea parca doar așa… și cum ajungeam în ultima clipă și nu puteam să dau ture pentru a găsi alt loc, mi-am luat inima în dinți și am parcat. Așa că nu pot să zic că am o parcare preferată, loc sa fie 🙂

Ai avut multe amenzi / puncte luate? Pentru ce?

In 5 ani de condus activ am luat doar 2 amenzi de radar, în rest nimic.

Geia Manole - și ea conduce

O întâmplare simpatică / funny la volan ?

Am trecut prin atâtea întâmplări cu mașina și am avut parte de o gramada de experiențe. Conduc singură, fără un copilot, în 98% din cazuri și am trecut prin multe singură.

Insă ceva suuuper funny trebuie să vă povestesc. Prima dată când am avut o mașină la test automată, toate bune și frumoase, super încântare, etc… am înapoiat-o că deh nu era a mea… și după, trebuia să mă reîntorc la mașinuța mea.

Numai că, parcă dintr-o dată mașinuța mea nu mai mergea. Apăsam pedala și nu intra în viteză, zgomot super ciudat. Am chemat un prieten, a pornit-o el, am dat o tură, nimic nu părea în neregulă. Bun, el a plecat, eu mi-am continuat ziua, seara iar să plec. Aceeași poveste din nou, pedală, schimbător, nimic… stau, mă minunez, și mă uit la pedale/picioare ca să îmi dau seama că eu încercam să bag în viteză cu piciorul pe frână, nu pe ambreiaj.

Atât de tare mă marcase experiența de 4 zile cu o mașină automată încât parcă uitasem să conduc. Voi ține minte muuuultă vreme istoria asta și voi râde de mine.

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram

Din aceeași categorie

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Cele mai recente

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Mazda a ajuns la 20 de puncte de vânzare în România

Trei noi showroomuri Mazda au fost deschise în 2023...

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS au fost alese de Porsche pentru restilizarea modelului Taycan și vor fi singurele anvelope disponibile...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei: astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini ale...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea mai nouă culoare exterioară în ediție limitată oferită în premieră pe noul Jeep Wrangler 2024. Happy...