Și ea conduce: Lena Meyer-Landrut

0
86
Lena_Smart

Lena Meyer-Landrut are deja de câțiva ani buni o mașină smart, iar de anul trecut conduce modelul electric smart EQ fortwo. Un motiv suficient de bun să povestim cu ea despre mașini, mobilitate electrică, muzică și mediul înconjurător. 

Pentru Lena, mobilitatea, desigur electrică, este extrem de importantă așa că am vrut să vedem cum a trecut peste această perioadă mai dificilă.

Prima oară când am auzit de Lena a fost în 2010, când a câștigat Eurovision cu single-ul Satellite. De atunci, cariera sa a avut o trasă ascendentă, mai ales în Germania, dar nu numai.

Dă play, reamintește-ți melodia care a consacrat-o și citește interviul cu Lena, ambasador smart la nivel internațional.

Lena, ce faci în aceasă perioadă de criză?

Încerc să rămân pozitivă și să folosesc cât mai bine posibil timpul pe care-l petrec acasă. Este important să mă folosesc de canalele mele de social media pentru a-i încuraja pe oameni și ajuta să depășească mai ușor aceste momente.

Săptămâna trecută am încercat să tund iarba din curte, dar nu mi-a ieșit. Noroc că mai am timp să exersez. 🙂

Lena_Smart

Poți să și lucrezi în această perioadă?

Da, binențeles! Am avut de curând un concert online, iar răspunsul publicului a fost întradevăr extraordinar.

Încerc să folosesc această perioadă pentru a crea și a scrie noi melodii, pentru a-mi desăvârși educația muzicală… și, evident, pentru a fi activă în social media. Ceea ce îmi ocupă destul de mult timp.

Iau această perioadă ca pe o lecție, de a îmi face mai mult timp pentru lucruri pe care adesea le lăsăm de-o parte.

Ce te inspiră să scrii și să compui atunci când petreci atât de mult timp acasă?

Ascult foarte multă muzică și îmi las gândurile să zboare, mai ales atunci când ies la plimbare cu Kiwi, cățelul meu.

Natura este o sursă inepuizabilă de inspirație. Mai ales primăvara când totul înflorește. Trebuie doar să deschizi ochii!

Și când îmi pun apoi toate aceste gânduri pe hârtie, noi sentimente și trăiri ies la suprafață. Uneori constituie ideea unei noi melodii, altă dată nu.

Chiar dacă nu îi întâlnim prea des pe cei dragi în această perioadă, familia și prietenii sunt mai importanți ca niciodată. Și o sursă de inspirație, de asemenea.

Lena_Smart

Care sunt în acest moment melodiile tale favorite?

Sunt un fan împătimit al radioului. Deci hiturile momentului se numără printre favoritele mele în acest moment.

Îmi place muzica pop, deși în acest moment, recunosc, m-a prins și muzica country. Ascult mult hiturile anilor ’90: Sixpence non the Richer, Natalie Imbruglia și Natasha Bedingfield. Iar pentru un vibe estival, Fleetwood Mac și the Eagles.

Cum arată o zi din viața ta acum?

Sportul este unul dintre elementele esențiale. Trebuie să fiu mereu în mișcare. Fac cel puțin o sesiune de antrenament pe zi. Yoga, HIIT (higt intensity interval training) sau ies la o alergare.

Alimentația sănătoasă este de asemenea importantă pentru mine. Și de aceea îmi încep fiecare zi cu un smoothie proaspăt și plin de vitamine.

Mi-am descoperit și noi pasiuni, precum puzzle-ul sau meditația, pentru care nu aveam timp înainte.

Mi se pare esențial să fiu informată și la curent cu toate noutățile… Dar cel mai important mi se pare că în acest moment am posibilitatea de a mă concentra pe lucrurile care contează cu adevărat, să mă distanțez de toate distracțiile efemere ale vieții de dinainte de pandemie.

Lena_Smart

Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine în acest moment?

În prezent, interacțiunea umană și susținerea reciprocă în lupta aceasta împotriva coronavirus. Trebuie să îi protejam pe cei din categoriile mai expuse, să îi susținem pe cei care și-au pierdut sursele de venit, nimeni nu este singur!

În afară de acestea, mă preocupă foarte mult situația planetei. Chiar dacă în această perioadă, acest subiect a picat în planul secund, nu trebuie uitat și ignorat.

În ce mod te implici în această problemă?

Încerc să îmi aduc contribuția, în modurile în care pot. Evit carnea și produsele lactate, ambalajele inutile…

În plus, de anul trecut, conduc o mașină electrică, cu emisii poluante zero: smart EQ fortwo. Este mașina perfectă pentru mine, pentru drumurile mele în Berlin, chiar alături de Kiwi. Nu avem nevoie de mai mult spațiu, este suficient. Îl alimentez în garajul meu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena (@lenameyerlandrut) on

De ce ai ales o mașină electrică?

Pentru că eu cred că mașinile electrice sunt un pas în direcția bună. Nu sunt perfecte, dar este important să conștientizăm că trebuie să facem ceva pentru această planetă. Mobilitatea electrică se potrivește perfect cu stilul meu de viață, iar cei de la smart au reușit să redefinească această mobilitate.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!