Și ea conduce: Ramona Păun

0
324
Ramona Păun

Ramona Păun, prezentatoarea știrilor sportive de la ProTV, a rememorat alături de noi câteva din experiențele ei la volan.

Ramona Păun îți spune ce se întămplă nou în sport la știrile de la Pro TV. Nu conduce de mulți ani, dar îi place enorm și abia așteaptă să își reia obiceiurile și plimbările lungi cu mașina. Așa că am povestit cu ea despre mașini, călătorii și experiențele de la volan.

 De cât timp conduci?

Nu conduc de mulți ani, am o experiență de doar 5 ani, dar mă simt atât de bine la volan, ca și cum aș conduce dintotdeauna.

Îmi amintesc că primul drum pe care l-am facut ca șofer a fost și cel care mi-a dat curaj și m-a facut să mă îndrăgostesc de condus. Am luat carnetul în martie 2015. După examen, n-am mai condus deloc până în decembrie 2015.

Primul drum fără instructor în dreapta a fost Vrancea-București, într-o zi de Crăciun. Mi-a împrumutat fratele meu mașina și am avut emoții doar în primele minute de condus, apoi tot traseul până la București a fost plin de entuziasm.

Ramona Păun

Mașina este o necesitate sau o plăcere pentru tine, în perioadele “normale?

Este și necesitate, dar mai ales plăcere. N-am simțit nicio clipă plictiseala la volan în toți acești ani, poate doar oboseala, când drumurile erau lungi de câteva sute de km.

Ce îți lipsește cel mai mult în această perioadă? Îți lipsesc condusul, drumurile cu mașina?

Îmi lipsesc drumurile lungi prin țară. Deși nu conduc de foarte mult timp, am parcus deja zeci de mii de km la volan.

În perioada asta conduc doar câțiva km, până la PRO TV și înapoi acasă. În perioada de liniște, îmi plăcea să explorez România cu mașina.

Ce stil de condus ai?

Nu pierd timp în trafic. 🙂 Prietenii mei, bărbați, îmi spun mereu că am un stil masculin de condus. Conduc prudent, dar, când traficul îmi permite, fac slalom printre mașini. 🙂 Sunt atentă la depășiri, astfel încât să nu mă pun în pericol nici pe mine, dar nici pe alții. Nu-mi place să pierd timp prețios stând în spatele altora care conduc prea încet.

Care sunt sporturile tale preferate? Se numără și cele cu motor printre ele?

La televizor, cel mai des mă uit la tenis și la fotbal. Joc și eu tenis și merg cu bicicleta.

N-am încercat sporturile cu motor, dar mi-am propus să ajung la un moment dat pe circuit pentru câteva sesiuni de antrenament.

Ce preferi: modelele SUV sau micile citadine? Cutie manuală sau automată?

Conduc o mașină cu o cutie manuală. Pentru moment, rămân fidelă cutiei manuale, e mai provocatoare pentru un șofer, dar categoric cutia automată e mult mai relaxantă. Probabil că la un moment dat o s-o aleg și eu pe cea automată.

Ce mașină conduci?

Conduc un model sport, Mazda3 Hatchback. O prietenă își cumpărase modelul, l-am testat și eu și m-am îndrăgostit pe loc.

Ramona Păun

 Ce mijloc de transport preferi în oraș?

Mașina personală. Înainte să am carnet, preferam bicicleta până la muncă. Îmi era destul de greu în traficul din București, așa că, evident, alternam cu mijloacele de transport în comun.

În vacanțe, preferi ca mijloc de transport avionul, mașina, trenul?

În vacanțe, prefer să ajung până la destinație cu avionul, iar acolo să închiriez mașina și să explorez locurile la volan.

În aproape toate vacanțele din ultimii ani am inchiriat mașină, doar în Malta n-am facut-o, pentru că acolo volanul e pe partea dreaptă și-mi era greu să mă adaptez într-un timp atât de scurt.

Care a fost cel mai lung drum făcut cu mașina?

În Creta și-n Croația au fost cele mai lungi trasee pe care le-am parcurs la volan. În cele două săptămâni în care am stat în concediu, am făcut mii de km, sunt o exploratoare care cu greu obosește. 🙂

Cred că cel mai lung drum a fost în Croația, unul de aproape 500 de km, pe care l-am parcurs fără oprire și cu mari emoții pentru că riscam să pierdem avionul. Dar am reușit să scot un timp chiar mai bun decat mi-a arătat inițial Waze-ul, așa că atunci a fost una dintre „victoriile” mele importante la volan. 🙂

Cum a fost să conduci în Croația? Unde îți place sau ți-a plăcut cel mai mult să conduci?

Mi-a placut la nebunie să conduc în Croația, peisajele erau superbe, iar șoselele impecabile.

Îmi place să conduc și-n România, să descopăr locurile splendide de la noi, însă știm cu toții calitatea drumurilor de la noi, iar asta îmi taie de multe ori elanul.

Cum ar fi (sau cine) partenerul / partenera ideală pentru un road trip prin Europa?

Logodnicul meu, Cosmin, e partenerul ideal, pentru că e foarte organizat în stabilirea traseelor și drumurile lungi sunt mult mai ușoare cu el copilot. 🙂

Dacă nu poate Cosmin, l-aș prefera pe Hamilton. 🙂 Ca să mă-nvețe trucuri și să ajung să duc condusul la nivel de artă.

 Ce nu îți lipsește niciodată din mașină?

Racheta de tenis e mai mereu în portbagaj, ca să n-o uit acasă când mă duc la antrenamente. O pereche de pantofi cu toc, în caz de urgență. 🙂 Și tot felul de nimicuri fără de care femeile nu pot sta.

Nu-mi lipsesc din mașină șervețele umede, uscate, crema de mâini și apa. Și o constatare amiabilă, doar în cazul în care mă lovește ghinionul. 🙂

Care este primul drum cu mașina pe care vrei să îl faci când se încheie perioada de distanțare socială?

Acasă, în Vrancea, să-mi văd familia. E drumul pe care sper să-l fac cât mai repede cu putință. Îmi doresc să fim bine cu toții și să ne recăpătăm liniștea și libertatea de mișcare.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe FacebookYouTube și Instagram!