Features

Și ea conduce: Ruxandra Babici

Pe Ruxandra Babici am descoperit-o pe Instagram și am devenit “dependentă” de postările ei pline de inspirație. Și, evident, și ea conduce…

Îi urmăresc cu încântare imaginile din călătorii, aventurile alături de simpatica blănoasă Stela și am aflat câte ceva despre pasiunea ei pentru condus…

„Când intru în mașină îmi reamintesc mereu că sunt stăpâna propriei vieți, și e minunat!”

Mașina este o necesitate sau o plăcere pentru tine?

Mașina este o mare plăcere pentru mine! Și știi de ce? Pentru că îmi dă o independență pentru care sunt foarte recunoscătoare. Îmi permite să am un stil de viață pe care îl iubesc – pot ajunge oriunde, oricând, cu orice și oricum și să nu depind de nimeni. Ba mai mult, să includ oameni dragi în viața mea, spre exemplu să urc fetele în mașină și să mergem la mare. Sau să o plimb și pe bunica. Chiar dacă sunt în trafic, iubesc mașina pentru că pot da muzica rock tare și să intru în lumea mea. Eu mereu ajung energizată undeva după ce conduc singură.

 

View this post on Instagram

 

How to start your day on a high note: 1. Get enough sleep. 2. Wake up in a sunlight filled room. 3. Play some music. 4. Have a balanced breakfast. 5. Wear your bedazzled / sequined dress. Or ok… Something that makes you feel good. But sequins make everybody feel good, trust me. Sequins can make the whole world go round. I have not encounter one problem yet that hasn’t been solved by throwing glitter and sequins on it. If somebody mistrusts sequins, I say you mistrust that person. Sequins are all a girl needs in life! 6. Practice meditation. 7. Don’t do emails or social media first thing Or skip everything and just wear those sequins! @the_ioana dress @triangvle photos @ave.scissors hair #StelaWonderDog

A post shared by Ruxandra Babici (@ruxandrababici) on

Ce stil de condus ai?

Sunt descurcăreață. Fetele îmi spun că am tupeu, iar bărbații nu au nimic de completat când se nimeresc să stea în dreapta. OK, conduc mereu cu viteza legală, dar îmi fac și îmi găsesc loc ușor, și reușesc să stau departe de incidente. De fapt, nu am avut niciodată vreunul. Traficul din București m-a învățat că dacă nu cer, nu mi se oferă. ☺

La volan, tocuri sau flats?

Flats, bineînțeles. Tocurile se strică!

Ce preferi: modelele SUV sau micile citadine? Cutie manuală sau automată?

Adevărata mea dragoste sunt DadCars. Șoc, nu? Prefer oricând mașinile în care încape toată viața, pe care poți monta o cutie cu echipamentul de iarnă, în portbagajul cărora încap și doi câini plus o pisică dacă ții neapărat, și cu care poți pleca în aventură!
Spre exemplu, un Volvo V90.

Ce mașină conduci în prezent?

În prezent, conduc prima mea mașină: un Renault Clio care a împlinit 12 ani, și pentru care sunt recunoscătoare. Pentru că m-a plimbat mult și m-a scos din niște situații în care nu doream să mă aflu. Este my sidekick. Acum 2 ani am scris despre mașina mea și acum am aceeași filosofie: dacă nu îmi permit să cumpăr ceva cash, atunci nu îmi permit de fapt.

O perioadă îmi doream un cabrio și primeam întrebări: ”dar de ce nu îți schimbi mașina, doar îți permiți.” Era adevărat, dar am avut alte obiective pentru banii mei până acum.
Uite, înțeleg mașinile-statut sau cele cumpărate pentru plăcerea mecanicii sau a condusului sportiv, dar am analizat pentru mine și am concluzionat că până acum, nu ar fi adăugat nimic la confortul vieții mele, și nu m-ar fi îmbogățit în nici un fel. Așa că am ales să îmi folosesc banii pentru alte lucruri și experiențe.

Unde îți place (sau ți-a plăcut) să conduci cel mai mult și de ce?

Cea mai intensă experiență de a conduce este cu scuterul în Bali. Este un catharsis. Îmi purifică emoțiile și mă restaurează. Este o experiență profundă, echivalentul unei meditații active.

 

View this post on Instagram

 

Hello, baby! Nice rear. We are going to have some fun together

A post shared by Ruxandra Babici (@ruxandrababici) on

M-am simțit ca o amazoană învingătoare atunci când am învățat să îl conduc singură mergând de la un capăt la altul al unui drum îngust printre orezării, pentru că aveam impresia că nu voi putea.

Apoi, am devenit dependentă, mă plimb pentru plăcerea descoperirii și pentru purificare emoțională. Și înțeleg pasiunea pentru motociclete și plăcerea de a străbate un continent pe motocicletă. Nu știu dacă o voi face, dar…. nu spun niciodată niciodată. Poate împreună cu soțul meu când vom avea 60 de ani.

 

View this post on Instagram

 

My spirit animal

A post shared by Ruxandra Babici (@ruxandrababici) on

Câte ore petreci la volan într-o săptămână?

Petrec puține ore la volan pe săptămână, poate maxim 4, pentru că lucrez de acasă marea majoritate a timpului și în plus, am ales să locuiesc aproape de locurile în care petrec timp.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruxandra Babici (@ruxandrababici) on

Ce ai în portbagaj?

Am învățat să țin mereu în mașina o geantă cu echipament de sport să pot introduce ușor mișcarea în programul meu atunci când sunt în oraș sau între programări. Vreau să mă pot opri ușor la studio pentru yoga sau meditație sau să pot alerga în jurul Herăstrăului, mai ales că am multe ieșiri cu prietenele mele să facem mișcare împreună. O perioadă organizam un Mastermind cu o prietenă antreprenoare și schimbam idei de business la plimbare în jurul lacului Herăstrău. 6km tare productivi, nu?

Ce nu îți lipsește niciodată din mașină?

O să fiu ultra specifică pentru #whatsinmybag. Țin o geantă de sport, duffle bag verde smarald matlasată pe care o ador cu: încălțări sport, șosete sport (da da, fac o mare diferență), colanți, bustieră, top și în funcție de vreme, alte straturi; un portfard cu cosmetice în variantă travel, o perie de păr din bambus mini, ulei de cocos; sticlă refolosibilă din oțel inoxidabil de apă pe care o reumplu (mi-am propus să evit pe cât posibil plasticul de unică folosință). Mi s-a întâmplat inclusiv să rămân peste noapte în afara orașului spontan și geanta sport m-a scos din încurcătură.

Ce părere are Stela despre mersul cu mașina? (n.r. Stela este o superbă cățelușă adoptată și care are inclusiv propriul cont de Instagram).

Stela este un câine fericit și echilibrat tocmai pentru că este inclusă în toate activitățile și ieșirile. Își petrece marea majoritate a timpului în afara casei, iar mașina este a 2-a casă, de fapt. Să intre în mașină este semnal că merge undeva interesant unde sigur va manipula pe cineva sensibil la ochii mari și umezi să îi dea de mâncare. Așa că se bucură când merge la drum. Plus, sunt atâtea restaurante și cafenele bune în București care acceptă animale de companie cum ar fi Arome și Sunete, Beans and Dots, Coftale, Artichoke, Trofic, Energiea, Vanfruct…. Așa că de ce să stea acasă?

 

View this post on Instagram

 

*I think she’s trying to tell us something*

A post shared by Stela WonderDog (@stelawonderdog) on

Cum călătorește Stela cu tine în mașină?

În mașina cu care merge Stela este acum o pătură specială impermeabilă pentru câini. Câinele ud reprezintă pentru banchete sau chiar portbagaj un blestem olfactiv care va bântui și generațiile următoare. ☺

Dacă ai animal de companie, îți recomand să investești în una care nu foșnește.
Ah, și să ții mereu în spate animalul de companie (de la sine înțeles că nu tocmai în portbagajul închis, sper!). Am auzit câteva povești înfiorătoare de la veterinar despre momente în care animalul era ținut în față și a intrat printre pedale în mers.

„Cele mai simpatice întâmplări la volan sunt în fața mea. Am o viață frumoasă și reușesc să tot atrag noi aventuri.”

Și ea conduce: Alina Tanasă

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram

Din aceeași categorie

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Cele mai recente

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea...

Am condus noul Suzuki Swift mild hybrid

Am condus noul Suzuki Swift prin sătuce franțuzești tipice...

Mazda a ajuns la 20 de puncte de vânzare în România

Trei noi showroomuri Mazda au fost deschise în 2023...

Pirelli extinde gama Elect cu două noi pneuri P Zero pentru Porsche Taycan

Pirelli P Zero R și P Zero Trofeo RS au fost alese de Porsche pentru restilizarea modelului Taycan și vor fi singurele anvelope disponibile...

Noul Opel Frontera va fi disponibil în România din toamna acestui an

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei: astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini ale...

Culoarea Tuscadero revine pe noul Jeep Wrangler 4xe MY24

Tuscadero, un magenta cromatic profund și intens, este cea mai nouă culoare exterioară în ediție limitată oferită în premieră pe noul Jeep Wrangler 2024. Happy...