Și ea conduce: Victoria Răileanu

0
270
Victoria Răileanu

Pe Victoria Răileanu o cunoașteți din serialul Vlad, difuzat de Pro TV, iar acum puteți afla și preferințele ei în materie de mașini!

Am profitat de această perioadă, în care nu filmează, pentru a povesti (virtual) despre mașini și condus cu actrița Victoria Răileanu.

Îți lipsește condusul în această perioadă?

Da, îmi lipsește condusul. Îmi lipsește pur și simplu să conduc liniștită prin oraș. Atât!

De cât timp conduci?

Mi-am luat permisul chiar înainte să dau examenul de bacalaureat. Deci, conduc de 13 ani. La probele de la BAC am mers cu mașina și ascultam Red Hot Chilly Peppers. Conduceam destul de stângaci, nu eram obișnuită să fiu singură în mașina. De atunci, muzica lor îmi aduce aminte de acea perioada.

Victoria Răileanu

Mașina este o necesitate sau o plăcere pentru tine?

Este mai mult o plăcere. Când sunt singură și trebuie să mă deplasez prin oraș prefer să mă plimb pe jos sau cu metroul. Dar atunci când sunt cu Carol (n.r. fiul Victoriei), ne urcăm în mașină. Ne deplasăm mai ușor așa.

Ce stil de condus ai?

Înainte să îl am pe Carol conduceam mai sport, eram mai vitezomană. Recunosc, îmi place să simt ce poate face mașina. Dar de când îl am pe Carol mi-am schimbat stilul de condus. Sunt foarte liniștită la volan. Și conduc așa chiar și când nu sunt cu el în mașină.

SUV sau mici citadine? Cutie manuală sau automată?

Prefer și și. Îmi place foarte mult Jeep Rubicon sau Wrangler dar și Volvo-urile. Mă refer la C30, V40. Aș vrea câte una din fiecare 🙂 Ca să le conduc în funcție de mood.

În ceea ce privește cutia, eu am manuală și sunt super obișnuită cu ea. Dar când conduc o mașina cu cutie automată, mă intreb mereu “Doamne, eu de ce nu am cutie automată?”:)

Victoria Răileanu

La volan, fustă sau pantaloni? Tocuri sau flats?

Fustă, pantaloni, rochii de gală, orice. Am condus îmbracată și în rochii de seară, spre evenimente. În ceea ce priveste încălțările, am condus și cu tocuri, dar prefer flats (îmi iau de schimb, la nevoie). Și dacă nu am încălțări de schimb, conduc desculță fără nicio problemă 🙂

Ce mașină conduci?

Acum am o Mazda3. Nu e mașina visurilor mele dar, merge bine, își face treaba. Mă duce din punctul A în punctul B. Pentru mine, mașina nu este deloc pe lista de priorități la mofturi.

Cum arata mașina ideala pentru tine?

Pentru mine, e foarte important ca mașina să aibă personalitate. Să fie sigură și încăpătoare. Neapărat să am posibilitatea să îmi conectez telefonul pentru a-mi asculta muzica.

Și să nu fie albă!

Victoria Răileanu

Ce parere ai despre mașinile electrice? Te tentează?

M-ar tenta dacă aș avea posibilitatea să o încarc acasă. Să am priză în garaj. Altfel, nu sunt suficiente prize în oraș pentru a o putea încărca ca atunci când te duci să pui benzină. Am intrat, am pus, am plecat. Eu, de cele mai multe ori, ajung cu mașina la benzinărie aproape pe 0 🙂 Îmi imaginez că dacă aș avea mașină electrică, aș face “pana prostului” de prea multe ori 🙂

Unde îți place sau ți-a plăcut să conduci foarte mult ?

Prin România. Oriunde prin România. Mai puțin Dealul Negru și drumul spre vama Ștefănești (zona Moldovei) unde drumurile devin niște adevarate capcane, pline de obstacole.

Altfel, chiar dacă drumul nu e asfaltat (cum e, de exemplu între Orșova și Oravița), îți permiți să mai arunci ochii la peisaj… aș conduce pe orice drum. Peisajele țării noastre sunt foarte frumoase.

Ce mijloc de transport preferi în oraș?

Dacă am mai multe drumuri de făcut într-o zi mă urc în mașina.

Dacă trebuie să merg la teatru sau la întâlniri, iau metroul sau îmi chem un Uber sau Bolt.

Trotineta o păstrez pentru distanțe mai scurte sau pentru plimbări în parc.

Victoria Răileanu

Ce ai în portbagaj? Ce nu îți lipsește din mașină?

Ce NU am în portbagaj? Uneori, portbagajul meu devine un al doilea dulap și abia când se supra aglomerează, încep să fac curat și să duc ce trebuie dus în casă. Acum, de exemplu, am schiurile în portbagaj și pentru ca nu mă încurcă cu nimic, probabil că o să mai rămână acolo un timp.

Nu am vreun obiect pe care să îl simt super necesar constant în mașină. Am, de exemplu, de ceva timp, o cremă de mâini în cotieră. Iarna e aur. Ah! Și fratele meu mi-a dat la un moment dat un spray paralizant 🙂 Așa că, aveți grijă!

Povestește-ne o întâmplare simpatică, funny la volan sau legată de condus?

Funny este pur și simplu norocul meu la polițiști :). În toți anii de când am carnet, am primit o singură amendă pentru centură și am fost oprita de foarte multe ori pentru mici încălcări (niciodată intenționate!) dar de fiecare dată m-au lăsat să plec cel mult cu un avertisment.

Nu ințelegeți greșit, nu apelez la flirt sau ceva de genul. Doar cred că ăsta e norocul meu.

A fost amuzantă reacția unui taximetrist care m-a tamponat acum mai mulți ani. A doua zi a trebuit să ne întâlnim la sediul “Accidente Ușoare” iar el nu a venit. Îl tot sunam și îmi tot spunea că e bară la bară ba spre, ba dinspre aeroport. M-a ținut așa toata ziua printre insulte și alte chestii draguțe spuse la telefon.

Am intrat la un moment dat înăuntru, am stat de vorbă cu un domn polițist și am aflat că dacă celălalt participant la accident nu se prezintă, rămâne fără permis. Mai ales că el era cel vinovat. Am hotărât să îl mai aștept. Era chiar înainte de Crăciun și m-am gândit că îi iau pâinea de la gură și îi stric sărbătorile dacă îl las fără permis chiar acum. Tipul nu a mai venit. L-am așteptat mai bine de jumătate de zi acolo. Mai mult ca sigur a rămas fără permis.

Victoria Răileanu

Cum este partenerul/partenera ideal/ă pentru un road trip prin Europa?

Nu am pe cineva anume în minte. Dar, ar trebui să fie o persoană relaxată, fără să simtă nevoia să planifice road trip-ul. Mie îmi place să merg și să mă opresc unde simt.

Până acum, astea au fost cele mai reușite vacanțe. Așa că, ar trebui doar să se urce cu mine în mașină, să nu ne impunem foarte multe (poate doar punctul de plecare și destinația) și restul, vedem noi pe drum.

Care va fi primul drum lung cu mașina pe care îl vei face după ce se încheie perioada de distanțare socială?

Cel mai probabil o să merg la mare! Acum, mai mult ca oricând, mi-e dor de mare.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!