Siguranță rutieră: asigură-te că ești vizibilă și că ai vizibilitate bună când ești la volan

0
113
Siguranță rutieră- asigură-te că ești vizibilă și că ai vizibilitate bună când ești la volan

Condițiile meteo tipice pentru această perioadă a anului duc la o reducere a vizibilității în trafic. Asigură-te că ești vizibilă și că ai vizibilitate bună atunci când ești la volan.

În această perioadă a anului, luminile de zi nu sunt suficiente pentru a te face vizibilă în trafic. Ținând cont că din punct de vedere meteorologic avem foarte des ploi, ninsori sau ceață – condiții care îngreunează vizibilitatea, este foarte important să te asiguri că farurile și stopurile tale funcționează corespunzător. Pentru o vizibilitate bună atunci când ești la volan.

Toate modelele noi au sisteme automate care gestionează sistemul de iluminare al mașinii, dar în această perioadă a anului îți recomandăm să nu te bazezi doar pe ele.

Înainte de a pleca undeva cu mașina asigură-te că toate luminile tale funcționează: fază scurtă, fază lungă, luminile de zi, stopuri, semnalizatoare, luminile de frână.

Și dacă tot ai făcut asta, asigură-te că sunt și curate. Pe drumurile de la noi farurile și stopurile să murdăresc imediat de praf și noroi și este foarte important să le cureți pentru a avea o vizibilitate cât mai bună. Pont: poți să folosești și șervețele demachiante pentru asta 😉

Îți recomandăm să folosești faza scurtă din momentul în care pornești la drum. Chiar dacă e doar o plimbare prin oraș. Astfel se aprind și stopurile și devii mult mai vizibilă pentru ceilalți șoferi din trafic.

Dacă urci la volanul unei alte mașini sau ai o mașină nouă, familiarizează-te cu butoanele prin care poți controla sistemul de iluminare și semnalizare al mașinii. (fază lungă, scurtă, faruri de ceață).

De asemenea, fă asta și dacă mașina ta are un sistem de comutare automată de pe faza lungă pe faza scurtă. Nu te baza doar pe acest sistem în trafic. Asigură-te că ai tot timpul o vizibilitate bună și, mai ales, verifică să nu deranjezi cu faza lungă mașinile care vin pe sensul celălalt de mers.

Pe scurt, folosește sistemul de iluminare al mașinii în așa fel încât tu să ai cea mai bună vizibilitate, dar în același timp să fii vizibilă pentru ceilalți.

Și nu folosi niciodată farurile și stopurile de ceață decât atunci când chiar este ceață. În orice alte condiții îi vei deranja și pe cei care vin din față, dar mai ales pe cei care sunt în spatele tău.

Folosirea corectă a sistemului de iluminare al mașinii duce la creșterea siguranței tale și a celorlalți șoferi. Mai ales în această perioadă a anului cu condiții meteo extrem de schimbătoare.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!