Tatiana Calderon este prima femeie care va concura în campionatul japonez Super Formula

0
21
Tatiana Calderon

Tatiana Calderon, 26 de ani, va concura anul acesta în Super Formula, fiind prima femeie care ia startul în competiția japoneză.

După mai multe sezoane în Europa, unde a concurat în Formula 3 și Formula 2, în 2020 Tatiana Calderon va face parte din echipa Drago Corse și va lua startul în Super Formula, una dintre cele mai spectaculoase competiții de monoposturi.

Tatiana Calderon, care va rămâne și pilot de rezervă al echipei de Formula 1 Alfa Romeo, va concura pe un monopost al echipei Drago Corse, echipă care revine anul acesta în campionat după o pauză de trei ani.

În competiția japoneză toate echipele folosesc șasiuri Dallara și motoare de 2 litri turbo furnizate de Toyota și Honda. Echipa Drago Corse are contract pentru acest sezon cu Honda într-un campionat care are multe lucruri în comun cu cel de Formula 2 în care a concurat Tatiana Calderon până acum.

Sezonul 2020 începe în primul weekend din aprilie pe circuitul de la Suzuka și are 7 etape, ultima fiind programată la jumătatea lunii noiembrie, tot la Suzuka.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!