[TEST DRIVE] BMW M240i xDrive Cabrio: fast & topless

0
106

Dacă ar trebui să numesc astăzi o mașină la care visez (nu “avion”, să stabilim de la început acest lucru), dintre cele testate în ultima vreme, răspunsul ar veni rapid și natural: BMW M240i xDrive Cabrio.

Pentru că este o mașină frumoasă, atât de arătoasă că nu poți trece neobservată cu ea nici măcar prin parcarea unui club de fițe de la mare, în plin sezon, la mall în weekend, sau, de ce nu, pe circuitul MOTORPARK ROMÂNIA.

BMW M240i xDrive Cabrio_1

Pentru că este o mașină puternică, cu o motorizare dezvoltată de divizia BMW de motorsport, care oferă niște senzații unice la volan. Un răspuns imediat la apăsarea pedalei și o călătorie senzațională în orice împrejurare.

Și ca să îți dai seama cât de rapidă poate fi, datorită motorului de 340 CP, află că BMW M240i xDrive Cabrio are nevoie de doar 4,6 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Adică cam cât ți-ar lua să aplici mascara la un ochi (sau chiar mai puțin)… Mie îmi ia cam 7-10 secunde să îmi pun o lentilă de contact J.

Pentru că este cabrio. Sunt îndrăgostită de mașinile decapotabile, de senzația de libertate pe care ți-o oferă. Ce poate fi mai plăcut decât să conduci într-o zi însorită (poate nu de vară, ci de toamnă), să simți adierea vântului în păr, razele molcome ale soarelui și să te bucuri la maxim de priveliști, de drum, de călătorie? Aș renunța la o zi de shopping (și cumpărăturile sunt pasiunea mea, evident) pentru o ieșire în natură, pe drumuri de munte sau faleze deasupra mării, cu o mașină decapotabilă.

Pentru că evocă vara, anotimpul meu preferat! Deși, personal, în cazul unei mașini precum BMW M240i xDrive Cabrio, nu consider că o decapotabilă este exclusiv o mașină pentru sezonul estival…

Deloc! BMW M240i xDrive Cabrio este atât de bine construită încât șoferul și pasagerul din față sunt feriți de curenții de aer. Cu aerul condiționat pornit, poți rula cu mașina decapotată, fără a suferi de frig, în orice sezon… evident, nu există încă o soluție în cazul ploii și al ninsorii ;-). Scaunele beneficiază de încălzire. Chiar și volanul este încălzit!

Și este atât de încăpătoare încât poți pleca la drum în 4, locurile din spate sunt potrivite pentru 2 adulți. Fără prea multe bagaje, desigur. 😉

BMW M240i xDrive Cabrio are o alură elegantă, și îndrăzneață, dacă o judecăm după partea sa frontală. Look-ul său îi anticipează performanțele și puterea. Motorul sună incredibil de plăcut, iar mașina accelerează rapid și precis.

Datorită șasiului adaptiv M, șoferul poate seta condițiile de rulare în funcție de stilul de condus pe care îl preferă într-un anumit moment – de la COMFORT (potrivit pentru drumuri denivelate) la SPORT+ (potrivit unui stil de condus dinamic, pentru un răspuns foarte spontan al direcției și trenului de rulare). Datorită suspensiei M adaptivă, care a fost coborâtă cu 10mm, mașina “îmbrățișează” efectiv drumul și fiecare curbă a sa, oferindu-ți senzația aceea de siguranță care îți permite sâ te concentrezi pe plăcerea de a conduce.

Această frumusețe vine cu o mulțime de dotări standard grozave (evident, BMW nu se dezminte): volan multifunctional, sistem de frânare M Sport, directie sport variabilă, scaune sport pentru șofer și pasagerul față, pilot automat cu funcție de frânare, servicii BMW ConnectedDrive, pachet M Aerodinamic.

Iar versiunea pe care am condus-o eu avea și multe echipamente suplimentare, opționale: volan și scaune față încălzite, cameră pentru marșarier, suport lombar pentru scaunul șoferului și al pasagerului față, Apple CarPlay, Sistem de navigatie Professional, sistem de încărcare telefon mobil wireless, faruri adaptive cu LED, asistent fază lungă, Driving Assistant.

Prețul unui model BMW M240i xDrive Cabrio pornește de la 57.418 euro (TVA inclus).

Foto: Marooni
Poze realizate la MotorPark România (primul circuit de viteză din țara noastră).

Citește și: Un road trip în Portugalia cu Stanly & Katya și noul BMW X3

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram