[TEST DRIVE] Life is fun. Opel Combo Life is fun

0
113
Opel Combo Life

Opel Combo Life este poate prima mașină despre care mi-am schimbat radical părerea în momentul în care m-am urcat la volan.

Pentru că ceea ce vezi, la prima vedere și o privire superficială, este o mașină practică și încăpătoare, destinată unei familii cu copii și responsabilități pe măsură.

Ori eu, în alegerea unei mașini, sunt mai degrabă influențată de look, de modernitate… Dar și de feeling. Și aici, Opel Combo Life a punctat decisiv. De la prima urcare la volan.

Primul lucru pe care l-am constatat urcându-mă la volan a fost confortul. Privit din orice unghi sau perspectivă, Opel Combo Life este o mașină care îți oferă confort în orice împrejurare.

Opel Combo Life

De la portierele față de mari dimensiuni, care oferă acces facil pentru pasageri, până la portierele spate culisante, cu deschideri largi, ce fac posibilă urcarea oricărei persoane, oricât de înaltă sau corpolentă, dar și a oricărui bagaj sau obiect voluminos.

Nu am depus niciun efort pentru a încărca diversa recuzită pentru poze, care variază de la elemente mici de decor, precum un felinar sau coș de picnic, la obiecte de mobilier, un mic fotoliu, o masă de cafea etc.

Te așezi la volan și confortul „te lovește” din nou. Poziția înaltă la volan este confortabilă, ai vizibilitate perfectă în toate unghiurile și simți că ai acoperită orice manevră. Și asta mi-a dat un plus de siguranță.

Și parbrizul de mari dimensiuni trebuie menționat la capitolul vizibilitate. Și în plus, habitaclul este atât de luminos datorită acestuia, încât îți creează o senzație foarte plăcută la bord, de încredere și… confort!

Opel Combo Life

Ajung în continuare la un alt criteriu la care Opel Combo Life a punctat serios: dotări și tehnologie incorporată.

La interior, Opel Combo Life te face să te simți ca într-o mașină dintr-un alt segment, cu certitudine superior.

Display-ul central are forma unei tablete, cu touch screen evident, că tot vorbeam de modernitate și tehnologie, iar pentru ca șoferul să rămână în permanență concentrat la drumul din fața sa, head-up display. Sincer, este prima dată când întâlnesc acest display (pentru mine foarte util) la mașini din această categorie.

Opel Combo Life

Aș mai adăuga pe lista de „surprize” la bord: zona de încărcare prin inducție a telefonului (sincer, o super invenție care m-a salvat de câteva ori când uitasem firul de încărcat telefonul acasă… evident, la câte poze fac zilnic și câte emailuri și mesaje schimb, nu are cum să mă țină bateria telefonului), design-ul butoanelor pentru setarea temperaturii pentru AC, care se prezintă sub forma unor clapete, dar și schimbătorul de viteze sub formă de rotiță (foarte simplu și rapid de utilizat, și intuitiv deopotrivă).

Pe timp de noapte, iluminatul interior este senzațional. Are incorporat în plafon un fascilcul luminos interesant care furnizează o lumină difuză, perfectă pentru a nu te incomoda la condus.

Opel Combo Life

Confortul la drum lung? De nota 10!

Scaunele sunt extrem de confortabile, late cum nu am mai întâlnit. E oarecum de așteptat dacă privești exteriorul robust al mașinii.

Pasagerii din spate beneficiază și ei de tot confortul. Da, prietenele mele au vrut și ele să conducă Opel Combo Life, să vadă cum este, și am ajuns din șofer pasager spate. Dar nu pentru multă vreme!

Revenind la pasagerii spate, aceștia beneficiază de un spațiu generos la picioare, parasolare laterale, care împiedică razele arzătoare ale soarelui de la amiază să pătrundă în interior (știi cât de important este la drum lung?) și măsuțe pliabile, montate pe spatarele scaunelor față.

Dacă ești „cărăuș” din fire, asemenea mie, și îmi împărtășești talentul de a mă plimba cu dulapul și jumătate de casă după mine oriunde, vei aprecia sincer multiplele spații de depozitare, pentru orice, dispuse pretutindeni în habitaclu, dar și portbagaj imens, cu sistem pentru transportul în siguranță a bagajelor lungi precum schiurile.

Opel Combo Life

Portbagajul este perfect pentru transportul cățeilor. Îi poți ancora pentru a călători în siguranță, au suficient loc pentru a fi confortabili și au acces în habitaclu, vizual, pentru a nu se stresa că pierd contactul cu stăpânii.

Și știi pentru ce mai este perfect portbagajului modelului Opel Combo Life? Pentru picnic! Dacă soarele arde prea tare sau dacă te surprinde ploaia la iarbă verde sau dacă, pur și simplu, te temi peste măsură ca și mine de căpușe.

Mașina este foarte stabilă, îți dă permanent impresia de siguranță și control absolut. Și se descurcă onorabil și pe teren dificil, comutând între diversele moduri disponibile. Noroiul sau bălțile uriașe nu te vor mai opri niciodată.

Opel Combo Life

La capitolul sisteme de siguranță și asistență la condus, te simți iarăși ca într-o mașină din clasa superioară.

Sistem pentru evitarea coliziunilor frontale, indicator pentru menținerea benzii de rulare, funcție de recunoaștere a indicatoarelor și de avertizare la depășirea vitezei legale pe un anumit segment de drum, cameră pentru marșarier… Mai lipsește ceva? Dacă da, probabil că îl avea, dar am uitat eu să îl menționez.

În concluzie, după atâtea laude, vă recomand, evident, Opel Combo Life. În special dacă aveți copii, pasiuni ce implică dese evadări în natură sau vă doriți mașina ideală pentru roadtrip-uri în Europa.

Opel Combo Life

Varianta testată de noi a fost un Opel Combo Life cu motor de 1,5 litri și 130 de cai, nivel de echipare Innovation, cu un preț de pornire de 22.650 euro (TVA inclus) pentru varianta standard, dar ajungând la 27.880 euro (TVA inclus) cu dotările opționale incluse (adică vopsea perlată, roată de rezervă, acces fără cheie, spațiu depozitare rândul 2, priză de 230 Volți, încărcare prin inducție, pachet All Weather pentru teren dificil, Pachet Copii, și Pachet Executiv – frână de parcare electrică; cotieră față reglabilă, scaune încălzite, volan sport, proiectoare ceață, geam electric față șofer one touch, cameră marșarier, sistem de avertizare pentru unghi mort; Sistem avansat de asistență la parcare, Navi 5.0 IntelliLink, Head-up display, Climatizare electronic ă bi-zonă, oglinzi exterioare electrice, încălzite)

Citește și: She drives… he drives…

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram