Viitorul arată bine: BMW Vision iNEXT

0
62
BMW Vision iNEXT

Cum ne vom deplasa în viitor este o întrebare care ne preocupă pe toți. BMW nu are de gând să aștepte să descopere, ci îl proiectează și modelează așa cum își dorește.

Pentru moment, a prezentat un concept car ce prefigurează acest viitor: BMW Vision iNEXT.

BMW Vision iNEXT oferă o avanpremieră tangibilă a modului în care ar putea arăta BMW iNEXT ce va fi lansat pe piață în 2021 și care va reprezenta o nouă eră a plăcerii de a conduce.

Aproape complet automatizat, fără emisii şi total conectat, BMW Vision iNEXT este un vehicul full electric, conceput ca un „Spaţiu Favorit”, în care să putem fi noi înșine şi să ne relaxăm, un automobil inteligent care să ne facă viața mai frumoasă și mai ușoară.

BMW Vision iNEXT transmite instantaneu caracterul inovator prin formele şi suprafeţele bine sculptate. Vopseaua strălucitoare şi detaliile sofisticate întăresc această impresie. Culoarea Liquid Greyrose Copper a exteriorului se schimbă treptat în nuanţe de la cupru cald până la trandafiriu închis şi oferă automobilului o atitudine dinamică.

Se remarcă în designul său suprafețele vitrate de mari dimensiuni, precum și portierele opozabile ce oferă o vedere liberă a interiorului spaţios.

BMW Vision iNEXT

La volanul conceptului BMW Vision iNEXT poți alege dacă conduci tu (în modul „Boost”) sau să ești condusă (modul „Ease”). Modul „Boost” utilizează sistemul de propulsie electrică pentru a oferi o experienţă la volan extrem de dinamică şi silenţioasă, cu emisii zero. În modul „Ease”, automobilul oferă șoferului şi pasagerilor un spaţiu în care să se poată angaja într-o gamă largă de activităţi.

BMW Vision iNEXT poate fi un loc de relaxare, interacţiune, divertisment şi socializare; posibilităţile sunt la fel de variate ca nevoile ocupanţilor. În consecinţă, habitaclul se aseamănă mai mult cu un „spaţiu de locuit” confortabil şi decorat modern – un nou „Spaţiu Favorit”.

În modul „Boost”, volanul şi afişajele sunt poziţionate spre conducător. Când este activat modul „Ease”, spaţiul din apropierea imediată a conducătorului se transformă. Astfel, volanul se retrage uşor, creând un sentiment de spaţiu mai deschis.

Panourile de afişare trec de la conţinutul de condus la „Exploration Mode”, care oferă conducătorului şi pasagerilor sugestii despre locurile şi evenimentele din apropiere, ce ar putea fi de interes pentru ei. În plus, tetierele scaunelor faţă pot fi rabatate, permiţând persoanelor din faţă să comunice mai eficient cu pasagerii din spate.

BMW Vision iNEXT

Pe lângă volan şi afişajele din zona șoferului, nu există alte ecrane sau comenzi vizibile în BMW Vision iNEXT. Pentru a păstra caracterul familiar al compartimentului spate şi, prin urmare, pentru a menţine pasagerii în prim-plan, tehnologia inteligentă este integrată fără a fi vizibilă. Numai atunci când este solicitată de către conducător sau pasageri, tehnologia devine perceptibilă.

De exemplu, în viitor ar putea fi posibilă operarea diferitelor funcţii prin suprafeţe realizate din lemn sau stofă. Afişajele nu vor mai fi esenţiale, deoarece proiecţia inteligentă ar putea transforma orice suprafaţă într-un afişaj interactiv.

Eu zic că viitorul sună bine prin prisma conceptului BMW Vision iNEXT. Voi ce părere aveți?

Citește și: Mic ghid de stil pentru când conduci un cabrio

Urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram