Unica mașină cu nume de femeie: Mercedes-Benz

0
75
Unica mașină cu nume de femeie- Mercedes-Benz

În urmă cu 120 de ani, numele unei fetițe de 11 ani pătrundea în universul auto și devenea primul brand auto de lux din lume. Adică ceea ce cunoaștem astăzi sub numele de Mercedes-Benz.

Mai exact, pe 2 aprilie 1900, Daimler-Motoren-Gesellschaft hotăra să își numească automobilele Mercédès, preluând numele fiicei lui Emil Jellinek. Acesta era un om de afaceri austriac, care trăia la Nisa, și comercializa vehicule Daimler și se ocupa de înregistrarea lor pentru diferite curse.

Mercédès Jellinek

Primul vehicul ce a purtat acest nume spaniol melodios – Mercedes 35CP – făcea senzație la Nisa în martie 1901. S-a remarcat nu doar datorită tehnologiilor avansate, ceea ce i-a adus și numeroase victorii în curse – dar și prin designul său elegant.

Mercedes 35CP este considerat prototipul mașinii moderne, iar arhitectura sa progresistă a devenit model pentru întreaga industrie auto.

Era Mercedes

Din acel moment, denumirea “Mercédès” cu scrisul ușor ondulat se află pe radiatoarele tuturor autoturismelor Daimler. Totuși, numele a fost înregistrat ca marcă abia în iunie 1902, fiind oficial protejat abia din septembrie.

Denumirea se schimbă în 1926 în Mercedes-Benz după fuziunea companiilor Daimler și Benz, devenind expresia angajamentului industriei auto în direcția luxului și a inovației.

Mercedes-Benz a știut dintotdeauna să îmbine frumusețea și eleganța autoturismelor sale cu performanța și tehnologia, secretul succesului său fiind combinația irezistibilă de inteligență și emoție în designul modelelor sale.

Mercédès Jellinek

Unica mașină cu nume de femeie

Până în zilele noastre, Mercedes-Benz este unicul constructor auto ce poartă nume de femeie. De altfel, istoria brandului este strâns legată de femei speciale, nu doar de Mercédès Jellinek… În primul rând de Bertha Benz care a modelat istoria de succes a mărcii încă de la începuturi.

Din 2016, prin inițiativa sa She’s Mercedes, marca reușește să construiască o comunitate puternică a posesoarelor vehiculelor sale. Pentru că viitorul mărcii îmbină armonios sustenabilitatea și responsabilitate cu luxul, într-un mod fascinant.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește SheDrives.ro pe Facebook și Instagram!